Marco Heeres is weer volledig beschikbaar voor Musselkanaal

musselkanaalMarco Heeres werd als 18-jarige kampioen in derde klasse met Musselkanaal, speelde in het Jeugdteam Kanaalstreek en gold als een groot talent in de regio. Echter bleef zijn definitieve doorbraak door verschillende redenen uit en zo speelde hij tot en met het vorige seizoen zijn wedstrijden in het tweede elftal. Nu is de situatie veranderd en is de inmiddels 22-jarige middenvelder weer volledig beschikbaar voor trainer Bernd van Bolhuis. 

Uit beeld
Na het kampioenschap in 2012 kwam Heeres in de daaropvolgende twee seizoenen nog vier keer tot scoren in de hoofdmacht, maar daarna raakte hij steeds meer uit beeld. Werk is hiervan de hoofdreden: “Ik was veel afwezig omdat ik voorheen werkte in een zwembad. Het plezier was er grotendeels af en ik vond werk belangrijker dan voetbal.” Omdat hij toch wel zijn wedstrijdjes wilde blijven spelen, deed hij dit in het tweede elftal. En dit niet zonder succes, want mede door de inbreng van Heeres promoveerde deze ploeg vorig seizoen via de nacompetitie. De geboren Musselkanaalster vond hier het plezier weer terug: “Het tweede was een erg leuk team om in te spelen. Hier werd ook echt goed gevoetbald, terwijl bij het eerste elftal vooral de lange bal werd gespeeld.”

Marco Heeres (midden) werd in 2012 kampioen met Musselkanaal (Foto: marinatenhoff.nl)
Marco Heeres (midden) werd in 2012 kampioen met Musselkanaal (Foto: marinatenhoff.nl)

Volledig beschikbaar
Aan het begin van het huidige seizoen sloot de ALO-student weer aan bij het keurkorps van trainer Van Bolhuis en is hij weer volledig beschikbaar. Hij wil dan ook de voorgaande jaren achter zich laten: “Ik kan niet bepaald zeggen dat mijn loopbaan bij Musselkanaal heel positief is verlopen. Dit wil ik nu veranderen en daarom stel ik me weer volledig beschikbaar voor het eerste elftal.” Afgelopen zondag speelde Heeres de tweede helft in en tegen Dalen, maar ook ondanks zijn inbreng als nummer tien ging Musselkanaal met 2-0 onderuit.  “Deze wedstrijd was niet goed van onze kant. Het spel dat we in voorbereiding speelden was ver te zoeken. Zelf vind ik het fijn om achter de spits te spelen, alleen mis ik hier nog wel een stukje vrijheid.”

Top vijf
Dit zal komende zaterdagavond anders moeten, want dan wacht de Kanaalstreek-derby tegen Ter Apel ’96. De Ter Apelers behaalden tot nu toe de maximale score, maar als het aan Heeres ligt is dat na komend weekend niet meer het geval: “Het zal weer een echte derby worden, waarbij wij na afloop de drie puntjes meenemen”. De in Groningen woonachtige speler, die het vooral moet hebben van zijn duel- en schotkracht, is sowieso erg positief over de kansen voor zijn club: “Wij hebben drie jongens erbij gekregen, die allen met hun eigen kwaliteiten een belangrijke aanvulling kunnen zijn. Ik ben er dan ook van overtuigd dat wij met de kwaliteit van dit team de top vijf gaan halen!”

Medawa

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Ronald Bulthuis wil op honderd goals komen

Door de blessures van erkende goalgetters Jeffrey Spelten en Luuk Kenter is de aanvallende ...

Edwin Drenth: “Nacompetitie halen moet het doel zijn in jubileumjaar Weerdinge.”

Edwin Drenth wil met Weerdinge gaan voor de nacompetitie en hoopt een mooi jubileumjaar ...