Thom Boels: “Pittige indeling voor SJS, maar voor veel ploegen doen we niet onder”

Thom Boels verwacht een pittig jaar voor SJS, maar handhaving moet volgens hem geen probleem zijn.

Foto Brigitte de Wijk, Thom Boels in actie voor SJS.

Eindelijk is het SJS gelukt om de lang gekoesterde wens terug te keren in de derde klasse te vervullen. Na een lang seizoen werden in de nacompetitie SC Franeker en BSVV aan de zegekar gebonden en was de promotie een feit. Thom Boels is er van overtuigd dat SJS, op een hoger niveau, goed mee zal kunnen doen.

Met vijftien treffers deed Boels een aardige duit in het zakje bij het gepromoveerde SJS. In de voorbereiding liet de aanvallende middenvelder het net ook alweer zes keer bollen. Echter, hij is de eerste om het grotere geheel te benoemen. “Onze promotie was het hoogtepunt van het seizoen natuurlijk. Op dat moment waren we echt een team en dat was aan het begin van het seizoen nog niet helemaal het geval. We moesten nog aan elkaar wennen. Inmiddels zijn we een eenheid en is er een gezonde mix van de ‘oudjes’ en de ‘jonkies’.”

Weinig mutaties

De 19–jarige Boels geeft aan dat er weinig is gewijzigd binnen de selectie van SJS en de basis voor een mooi seizoen ligt er. “Jan Springer is teruggekomen op zijn besluit om te stoppen en daar zijn we blij mee. Daarnaast nam Johannes Koeman het stokje als elftalleider van Marc van der Aa over. We zijn hard aan het trainen en gemotiveerd voor de competitie. Als ik reëel ben, denk ik dat we kunnen meedraaien in het linker rijtje en we ons zeker kunnen handhaven. Voetballend zijn we goed en daar ligt dan ook onze kracht. Op een hoger niveau zal er een tandje bijgezet moeten worden. Zowel op fysiek als mentaal vlak.”

Pittige indeling

SJS begint zaterdag met een thuiswedstrijd tegen CSVC, een ploeg waar meteen al een resultaat tegen neergezet dient te worden. “Ik denk dat we kunnen spreken van een pittige indeling en het zal allesbehalve meevallen. Ik ben ervan overtuigd dat we kwalitatief niet onderdoen voor de meeste tegenstanders. Volgens mij is ZZVV een sterke tegenstander, net als Klazienaveen en Hoogeveen. Afgaande op de stand van vorig seizoen krijgt CSVC het lastig.”

“Hopelijk kunnen we de stijgende lijn van vorig seizoen doortrekken en nog beter spelen dan vorig jaar. Weer een promotie zou erg mooi zijn, maar ik blijf realistisch. Zelf wil ik fit blijven en belangrijk zijn voor het team met goals en assists.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website