SJSSJS lijkt het momenteel even kwijt te zijn. Hoewel de goede wil aanwezig is, vallen de resultaten de laatste weken tegen. Nadat er in de laatste twee wedstrijden slechts één punt werd gepakt, kreeg SJS in en tegen Veenhuizen wederom het deksel op de neus: 0 – 2.

Oppassen
Op een zonnig en winderig complex ‘Achter de Molen’ trapten beide ploegen af. De teams probeerden elkaar vroegtijdig vast te zetten om zodoende fouten af te dwingen. Het leverde een eerste kwartier op met veel duels, slordigheden en weinig kansen. Hoewel SJS voetballend iets beter uit de verf kwam, was het gevoel toch vooral dat de gasten moesten oppassen voor aanvallers Albert-Jan Moes en Robert Elsinga. Veenhuizen liet SJS komen en bij balverovering werden de voorwaartsen meteen aan het werk gezet. Het bleek voor de ploeg van Loewi Piebes een hele kluif om door de hechte defensie van de blauwhemden te geraken. De kansen voor Kay Rijkens en Johan van Klinken ontstonden vanuit het niets, maar hadden zomaar de openingstreffer kunnen opleveren. Het was echter Veenhuizen dat met deze eer ging strijken. Robert Elsinga stak het halve veld over, liep alleen op Marthyn van der Zande af en bediende Jim van der Leest op maat. Het was een koud kunstje voor laatstgenoemde om de 1 – 0 op het scorebord te zetten. Dit was tevens de ruststand.

Eenzijdig
Alle goede voornemens ten spijt; Veenhuizen kwam beter uit de kleedkamer dan SJS. Het drong fel aan, vocht voor iedere meter en kwam steeds dichter bij de goal van Van der Zande. Na een aantal flinke speldenprikken was het rond het uur wederom raak voor de thuisploeg. Een vrije trap van Michiel Hoving kwam ver het strafschopgebied in. Robert Elsinga was de speler die zijn hoofd tegen de bal zette en waar menig speler en toeschouwer op een voorzet rekende, kopte de sluwe spits de bal in de korte hoek. Het restant van de wedstrijd was eenzijdig. SJS probeerde het wel, maar was niet bij machte om het collectief van Veenhuizen te breken. Een aantal keren leek de bal net goed te vallen, maar achteraf bleek dit toch niet het geval. Frank Venema kreeg de grootste kans. Na een goede actie haalde hij venijnig uit, maar doelman Jonathan Auwen stond goed op zijn post en redde fraai. In de blessuretijd zag Anne Sybesma zijn vrije bal via de onderkant van de lat weer het veld instuiteren. Al met al een terechte nederlaag voor SJS, dat volgende week uit speelt tegen ZZVV in Zuidwolde.

Veenhuizen – SJS 2 – 0 (1 – 0)

Scoreverloop: 32. Van Der Leest, 1 – 0. 60. Elsinga, 2 – 0.

Opstelling SJS: Van Der Zande, Apperlo, Gremmer(70. G. Sieders), Veldhuis, Venema, Groenewold(85. Roy Breedveld), A. Sieders, Rijkens, Zuidema, Van Klinken en Sybesma.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

FC Ter Apel ’96 verslaat Twedo

FC Ter Apel '96 won van Twedo en blijft zo nog mee doen om ...

VIOS straft fouten GKC af

Het seizoen van GKC is nog niet het succes geworden waar de Gasselters op ...