Alteveer laat zich verrassen door WEO

AlteveerGesteund door een volle bus met supporters toog Alteveer zondagmiddag richting Woldendorp, waar gespeeld werd tegen promovendus WEO. Na de overwinning van vorige week tegen het sterke HSC was er voldoende vertrouwen en had trainer Udema geen reden om zijn opstelling aan te passen. Ook vanmiddag hadden de geel-zwarten de drie punten moeten pakken, maar ondanks de vele kansen vergat Alteveer haar tegenstander over de knie te leggen. Zo werd er een verrassende nederlaag geleden en moet men komende zondag absoluut winnen van nummer laatst Zuidlaarderveen.

Catastrofale terugspeelbal
Op een moeilijk bespeelbaar veld begon Alteveer voortvarend en lieten zij zien over meer kwaliteit te beschikken dan de thuisploeg. WEO werd in het eerste kwartier volledig overlopen en de openingstreffer hing in de lucht, maar tot ieders verbazing lukte het Alteveer niet om tot scoren te komen. En waar de gasten al lang voor hadden moeten staan, was het WEO dat wel tot scoren kwam. Een catastrofale terugspeelbal van Marcel Mik op keeper Sander van Duuren leidde de 1-0 van Martijn Groenhagen in. 

Fikse tegenvaller
Een onverdiende voorsprong voor WEO en een fikse tegenvaller voor Alteveer. Uiteraard gingen zij op jacht naar de gelijkmaker en ondanks dat het rommelde achterin bij WEO, wisten zij hier geen gebruik van te maken. De aanvallers waren niet scherp genoeg om de lange doelman Michael Bos in verlegenheid te brengen en zodoende ging Alteveer de rust in met een 1-0 achterstand. 

Udema grijpt in
Ook in de tweede helft was Alteveer sterker. Ook WEO werd af en toe gevaarlijk en na een uur spelen moest doelman Van Duuren zijn eerste kunsten vertonen na een knap schot van Jan Meijerhof. Alteveer bleef op zoek naar de gelijkmaker en Roy de Wijk had deze op de schoen, maar na een goed opgezette aanval schoot de spits net naast. Na deze misser greep trainer Udema in en bracht hij Bart Nieland en Merlijn van Zon binnen de lijnen.

Doelpunt forceren
Ook dit leverde niet het gewenste effect op en WEO hield nog steeds stand. In het laatste kwartier van de wedstrijd werd de sfeer grimmiger en ontstonden er irritaties over en weer. Alteveer probeerde het zo gewenste doelpunt te forceren door de bal in de zestien te pompen, maar dit bleek een kolfje naar de hand van keeper Bos. Ook Bryan Schenkel en Rudy Wortelboer konden het net niet vinden en zo hadden de gasten het aan zichzelf te danken dat de drie punten niet mee de bus in gingen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Westerwolde haalt punt op in Heiligerlee

In een meer spannende dan goede 'Slag bij Heiligerlee' heeft Westerwolde één punt bij ...

Zwaarbevochten punt voor Valthermond

Valthermond kwam terug van een achterstand en sleepte een punt uit het vuur