Titelkandidaat SPW laat JVV kansloos

jvv-spwDe opgaande lijn van de laatste weken van JVV is wreed verstoord door SPW. De Knoalsters wonnen op bezoek in Sellingen met maar liefst 1-7 en lieten daarmee zien een kandidaat te zijn voor de titel in 5F. Met name Benjamin Eling was op schot bij SPW. Hij maakte drie goals, maar miste ook een penalty.

Droomstart
De intenties van SPW waren deze middag duidelijk: er werd vol druk gezet op de tegenstander om zo een vroege treffer af te dwingen. Wat dat betreft beleefden de blauwhemden een droomstart, want al na vier minuten schoot Benjamin Eling uit een vrije trap de 0-1 tegen de touwen. Vervolgens werd kans na kans gemist en wist JVV te profiteren van slecht verdedigend werk bij de gasten. Een hoge bal viel precies tussen Bastiaan Hebels en Evert Kuiper, waarna Dennis de Roo de bal oppikte en één op één met de keeper scoorde hij middels een beheerste volley: 1-1.

Hattrick Eling
SPW was hierdoor wakker geschud, zette meteen weer aan en stelde orde op zaken: op aangeven van William van der Sluis kopte Benjamin Eling zijn tweede van de middag binnen. Kort daarop kreeg Eling de uitgelezen kans om zijn hattrick compleet te maken, maar zijn inzet vanaf de penaltystip werd gepakt door de keeper. Toch maakte Eling voor rust alsnog zijn derde doelpunt. Met een identieke vrije bal als eerder in de wedstrijd haalde hij zijn gram en zette hij zijn ploeg op 1-3.

Laconiek
Na de rust ging JVV met drie aanvallers spelen, om zo gauw de aansluitingstreffer te kunnen maken. In plaats daarvan viel het doelpunt aan de andere kant via Renze Poortinga: 1-4. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en konden de Knoalsters wat vrijer voetballen. Af en toe werd dit zelfs wat laconiek, maar behalve enkele hachelijke momenten kwamen zij niet in de problemen.

Irritatie
De wedstrijd werd ook harder, wat leidde tot irritatie bij sommige SPW’ers. Echter trok Rodan Farell zich hier niks van aan en met twee doelpunten bracht hij de stand op 1-6. Het slotakkoord was voor Bastiaan Hebels, die in plaats van de gewisselde Eling een vrije bal mocht nemen. Deze verdween hard door de muur in de goal en zo werd de eindstand bepaald op 1-7.