EEC vergeet te stunten tegen WKE

EECVoor EEC stond de wedstrijd tegen WKE ’16 op het programma. Op voorhand een wedstrijd waarbij de Eesenaren van een nederlaag uitgingen. Coach Harjo van der Valle had zijn strijdplan zorgvuldig uitgedacht en dit meegedeeld aan de selectie. Ondanks dat er wel een kwaliteitsverschil zit tussen de beide selecties, wilden de mannen uit Ees toch een zo’n goed mogelijke presentatie leveren. En dat lukte, want er werd met het kleinst mogelijke verschil verloren.

Kansjes
De eerste tien minuten van de wedstrijd waren snel voorbij. WKE ging in de aanval en EEC ving voornamelijk de tegenstander op. Toch was de eerste mogelijkheid voor EEC: Mark Wanders werd vanuit de eerste aanval in stelling gebracht, maar schoot helaas over. Na een kwartier spelen had EEC wederom de kans om op voorsprong te komen. Ferdi Ottens gaf een diepe bal op Remco Huizing, die zelf een actie maakte maar helaas de bal naast het doel zag belanden.

Verschil gemaakt
Het eerste doelpunt van de wedstrijd was voor WKE, na bijna een half uur spelen. Na balverlies van EEC wist Henk Bakker de bal van een afstandje op de lat te schieten. Deze stuiterde het veld in en werd door Bertus Wolters binnen getikt. EEC werd daarna verder onder druk gezet, maar gelukkig hield doelman Jasper Lubbers de club uit Ees goed op de been. Na een half uur spelen werd het toch 2-0 voor WKE, nadat Ferdie Ottens werd gepasseerd door zijn tegenstander die vervolgens een goede voorzet afgaf aan Bertus Wolters die er wederom snel bij was.

Aansluitingstreffer
De tweede helft ging door zoals eerste helft was geëindigd: WKE had balbezit, maar wist niet echt gevaarlijk te worden. EEC wilde wel, maar wist echter niet gevaarlijk tot vlak bij de goal te komen. Uiteindelijk lukte het EEC toch om een doelpunt te maken. Een lange bal op Remco Huizing werd door hem fraai verlengt waardoor Bart Rietveld alleen op de keeper af kon komen. Hij schoot de bal binnen onder luid geklap van de vele supporters van EEC die waren komen kijken op het sportveld: 2-1.

Pascal Slager in duel met een WKE'er (Foto's: Andries Middelbos)
Pascal Slager in duel met een WKE’er (Foto’s: Andries Middelbos)

Marge hersteld
Helaas werd het na een paar minuten al 3-1. WKE kreeg een corner die uitstekend werd binnengekopt door Nino Pita. Daarna kabbelde de wedstrijd verder zonder dat beide ploegen echt gevaarlijk werden. EEC probeerde het wel maar kon het niet en WKE had niet de mentaliteit om op klasse het verschil in de uitslag groter te maken.

Slotoffensief
Op het einde van de wedstrijd werd het echter nog wel spannend en begonnen de Eesenaren steeds meer in een stunt te geloven. In de slotminuut werd een corner door Ferdie Ottens doorgekopt die daarna door Erik Wanders fraai werd ingekopt, waardoor de stand 3-2 werd. In de blessuretijd had EEC vele spelers voor de goal van de tegenstander, maar door de hectiek en drukte werd er echter niet gescoord. EEC ging helaas met lege handen naar huis, maar waar vooraf niet op werd gerekend was achteraf toch dichterbij dan gedacht. 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

JVV geeft zeker lijkende overwinning weg tegen SVBC

JVV leek op rozen te zitten met een 4-1 voorsprong, maar gaf deze uiteindelijk ...

HOC met gemak langs GKC

Op basis van de voorgaande ontmoetingen was de Kanaalstreek-derby tussen GKC en HOC eentje ...