Pekelder Boys niet opgewassen tegen Siddeburen

pekelder-boys1Na de overwinning van vorige week op WEO moest Pekelder Boys nu op bezoek bij nummer drie Siddeburen. De thuisploeg is gedegradeerd uit de derde klasse en doet het tot op heden dus prima. Voor de ploeg van Hiske de Vries is elke wedstrijd belangrijk en zij moeten zorgen dat ze zich met dit jonge elftal handhaven. Vanmiddag bleek Siddeburen een maatje te groot en werd er met 2-0 verloren.

Niet veel minder
Vanaf het beginsignaal werd duidelijk dat Siddeburen vandaag het spel wilde dicteren en dat Pekelder Boys zich moest neerleggen bij het feit dat de gastheren de betere waren. Dat de Boven Pekelders niet eens veel minder waren vandaag hadden zij vooral te danken aan hun inzet, want voetballend legden zij het af vandaag.

Ban gebroken
Tot de slotminuut van de eerste helft kon de thuisploeg echter ook geen vuist maken want sporadisch werden zij gevaarlijk. Twee keer lag Zuur in de weg en één keer kwam Pekelder boys goed weg bij een schot op de paal. Toch viel juist vanuit een dood spelmoment de openingstreffer. Een hoekschop belandde op het hoofd van de ingelopen middenvelder. Robert Westers bracht nog knap redding op de doellijn maar een schot van de ingelopen en tevens vrijstaande spits brak de ban: 1-0.

Over de dwarsligger
Ook na rust had Siddeburen het betere van het spel. Tweemaal na rust maakte Zuur wederom een sterke indruk door een aantal goede reddingen en was het Pekelder boys dat sporadisch een kans kon creëren. Één keer was men er erg dichtbij nadat Martin Schreuder een goede voorzet van Koos Kuiper voor het inkoppen had, maar hij mikte over de dwarsligger. Siddeburen, dat wel de betere was, creëerde echter te weinig om de voorsprong te verdubbelen en daardoor leek het ook dat de eindstand al bepaald was.

Uithuilen en opnieuw beginnen
Daar dacht een ingevallen buitenspeler hier anders over want in de toegevoegde tijd maakte hij er met een droge knal 2-0 van. Zo gingen de Pekelders verdiend onderuit en krijgen zij in de derby tegen Alteveer de kans om zich te revancheren. Een wedstrijd waarin de belangen groot zijn en de verwachtingen hooggespannen. En winst is noodzaak voor Pekelder Boys om niet verder achterop te raken.