GKC en Eext in evenwicht in doelpuntrijk duel

GKCGKC heeft op bezoek bij het hoger geklasseerde Eext een verdienstelijk gelijkspel behaald. Een mooie opsteker voor de ploeg van Emiel Jansen, die na de overwinning op Buinerveen de stijgende lijn weer te pakken lijken te hebben.

Welkom doelpunt
De Gasselters begonnen echter slap aan de wedstrijd en Eext was erop gebrand om vanaf de aftrap het spel te domineren. Dit leverde hen ook wat kleine kansen op, maar het was GKC dat op voorsprong kwam door een goede aanval over de rechterflank. Een goede steekbal van Gert Sterken bracht Robbert Mensinga in stelling voor de keeper en hij faalde niet: 0-1. Een welkom doelpunt voor Mensinga.

Kolp maakt gelijk
Kort daarna was het woord aan Eext, dat binnen korte tijd de achterstand omboog in een 2-1 voorsprong. Eext had vervolgens kans op meer, maar door de sterk keepende Poelman bleef GKC in de wedstrijd. De gasten wisten voor rust ook nog een keer te scoren. Het was de sterk spelende Danny Kolp die de gelijkmaker liet noteren. De snelle aanvaller sloop regelmatig achter de defensie van Eext en bezorgde hen handen vol werk.

In evenwicht
Na de rust was GKC de betere ploeg en zij kwamen dan ook terecht op voorsprong. Wederom was het Kolp die scoorde: 2-3. De mannen van Emiel Jansen konden deze voorsprong helaas niet behouden, want door slecht verdedigen kwamen de Eexter Ossen op 3-3. Hierna volgden er nog een aantal discutabele momenten, maar de wedstrijd bleef in evenwicht.