SJS in kwaliteitsarme derby langs Onstwedder Boys

s-oDoor de degradatie van SJS staat de derby tussen de blauwhemden en Onstwedder Boys dit seizoen weer op de voetbalkalender. Liefhebbers, die de derby omcirkeld hadden in hun agenda, kwamen bedrogen uit. In een zeer teleurstellende wedstrijd wist alleen Faizel Slagveer het doel te vinden. Het leverde SJS de punten op.

Door Arie Weits

Weinig vuurwerk
Gerben Sieders en Boys aanvoerder Harm Jan Wilzing leken wel zin te hebben om er een echte derby van te maken, want binnen drie minuten hadden de middenvelders het al zo vaak met elkaar aan de stok gehad dat scheidsrechter Kraan zich genoodzaakt zag om Wilzing met geel te bestraffen. Verder vuurwerk bleef echter uit.

Echt vuurwerk bleef uit aan de Julianastraat... (foto's: Brigitte de Wijk)
Echt vuurwerk bleef uit aan de Julianastraat… (foto’s: Brigitte de Wijk)

Rake trap
Over de gehele wedstrijd viel er aan beide kanten niet een uitgespeelde kans te noteren. Dat SJS uiteindelijk de punten aan de Julianastraat hield was te danken aan Faizel Slagveer, die diep in de tweede helft een vrije trap hard door de Onstwedder muur joeg. Doelman Rein Koudstaal was kansloos.

Op de lat
Onstwedder Boys had pech dat in de slotminuut Gerbrand Spaans een alles-of-niets-voorzet van Sven Jaegers op de lat kopte. Een gelijkspel was meer in verhouding geweest, want eigenlijk verdiende geen van beide ploegen de volle winst.

Loewie Piebes: vertrouwen
SJS-trainer Loewie Piebes was die mening ook min of meer toegedaan: “Wij winnen nu, maar met een 0-0 had ik ook kunnen leven. Ik wijt het aan vertrouwen. Voetballend was het van beide kanten niet best.”

Fokke de Jonge: afwezigen
“Ik mis ongeveer de helft van mijn basis, dat is voor een kleine club als Onstwedder Boys niet op te vangen. Desondanks vond ik ons beter beginnen dan SJS. Na zo’n 25 minuten schoven zij een mannetje door en kregen ze meer grip. Uiteindelijk verdiende deze wedstrijd geen winnaar.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Koen Hateboer wederom goud waard voor Nieuw Buinen

Nieuw-Buinen heeft zondagmiddag weer laten zien mee te doen om het kampioenschap in 1F. ...

Nieuw Buinen herstelt tijdig van terugval

Nadat afgelopen zaterdag vrij eenvoudig van Groen Geel werd gewonnen, trad Nieuw Buinen in ...

GKC laat het afweten tegen DOS ’63

GKC is deze week weer zonder punten teruggekeerd na een verre uitwedstrijd. Waar er ...