Koen Hateboer wederom goud waard voor Nieuw Buinen

Nieuw BuinenNieuw-Buinen heeft zondagmiddag weer laten zien mee te doen om het kampioenschap in 1F. De Buunders haalden uit de laatste vier wedstrijden slechts vier punten en waren wat achterop geraakt, maar door zelf te winnen op bezoek bij concurrent SVBO en het puntverlies van koploper Dieze West doen zij weer volop mee in de top van de ranglijst.

Zestien seconden
Koen Hateboer was deze middag met twee doelpunten weer goud waard voor zijn ploeg. Binnen slechts zestien seconden trof hij voor de eerste keer doel, na geschutter in de defensie van SVBO. Een mooie opsteker voor Nieuw-Buinen, dat getergd was een goed resultaat neer te zetten. SVBO ging hierna vanzelfsprekend op zoek naar de gelijkmaker, maar verder dan een aantal afzwaaiers kwamen zij niet. De gasten waren vooral in de omschakeling gevaarlijk en kregen enkele goede kansen. Zo stuitte Koen Hateboer op keeper Ebeltjes en schoot Mike Reuvers één keer óp en één keer net langs de paal.

Mike Reuvers (L) speelde een goede wedstrijd (Foto: Paul Barelds)
Mike Reuvers (L) speelde een goede wedstrijd (Foto: Paul Barelds)

Bovenliggende partij
In de tweede helft was Nieuw-Buinen de bovenliggende partij, speelde het makkelijker en kreeg het de betere kansen, maar toegeslagen werd er nog niet. Na ruim een uur lukte dit wel en was het wederom Koen Hateboer die na een goede pass van broer Thijs de 0-2 binnen schoot. Erg lang konden zij deze ruime voorsprong niet vasthouden, want het was Rean Bolk die profiteerde van de geboden ruimte en de 1-2 liet aantekenen. Uiteraard ging SVBO op zoek naar de gelijkmaker, waardoor er veel ruimte ontstond voor de voorwaartsen van Nieuw-Buinen. Zij wisten hiervan echter niet te profiteren, maar ook de thuisploeg kwam niet meer tot scoren.

Zo pakten de mannen van Eric Lippold drie belangrijke punten op bezoek in Barger-Oosterveld en sluiten zij komende zondag de eerste competitiehelft af tegen nummer voorlaatst, Dalen.

SVBO – Nieuw-Buinen 1-2 (0-1)

Opstelling Nieuw- Buinen: Robert Smit, Gerry Snip, Franck Middelkamp, Gert Lukens (Tom Meijers), Brandon Meems, Bruce Tunjanan (Wessel Koomans). Robert Hamming, Erwin Aukes, Mike Reuvers, Koen Hateboer (Ronald Horlings) en Thijs Hateboer.

Scoreverloop: 1. Koen Hateboer 0-1, 60. Koen Hateboer 0-2, 68. Rean Bolk 1-2.

Bron: v.v. Nieuw Buinen

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Alteveer verliest nipt van HODO

Alteveer bood knap weerstand tegen HODO, maar verloor uiteindelijk nipt.

Mussel bindt ook Erica’86 aan de zegekar

Mussel is nog altijd ongeslagen en won zaterdag eenvoudig van Erica'86.