Musselkanaal ziet inhaalrace niet beloond worden

musselkanaalMusselkanaal ging in de thuiswedstrijd tegen Zwartemeer met 2-3 onderuit. De ploeg van Bernd van Bolhuis toonde na de thee veerkracht door een 0-2 achterstand weg te werken, maar meer dan dat zat er niet in. Sterker, Zwartemeer nam nogmaals een voorsprong. Eén die hen drie punten opleverde.

Persoonlijke fout
In de eerste twintig minuten had Musselkanaal het beste van het spel. Robin Schmitz was binnen een paar minuten spelen al gevaarlijk toen een afgeketste voorzet voor zijn voeten belandde. De middenvelder zag zijn inzet echter langs het doel over de achterlijn verdwijnen. Een persoonlijke fout in de achterste linie noopte doelman Scholte Aalbes vervolgens tot het maken van een overtreding: strafschop en in twee instanties een tegengoal. Kort hierna volgde een nieuwe tik, toen de 0-2 op het scorebord kwam.

Doeltreffende Berends
Waar Musselkanaal voor de thee het betere van het spel had zonder te scoren, deed het dit via Rick Berends in het tweede bedrijf wel. Invallers Mark Bos en Marco Heeres drukten hun stempel op de wedstrijd door clubtopscorer Rick Berends aan het werk te zetten: binnen enkele minuten stond het 2-2. Maar waar Jordy Oost de kans op een derde treffer liet liggen, deed Zwartemeer dat voor het andere doel beter. Er werd geprofiteerd van de geboden ruimte, waardoor de zwart-gelen met de punten aan de haal gingen.