Jos Smidt: “We moeten het geluk afdwingen”

titanNa een sterke start van het seizoen is Titan inmiddels afgezakt naar naar de onderkant van de ranglijst van de derde klasse C. Aan de doelpuntenproductie van Jos Smidt is dat echter niet te wijten. De aanvaller, die afgelopen zomer terugkeerde van een avontuur bij FC Emmen, heeft namelijk al zes streepjes achter zijn naam staan. Smidt weet dat veel ogen op hem gericht zijn: “Maar het team is zeker niet afhankelijk van mij!”

Dodelijk duo
In een elftal, dat de komende jaren op een aantal plaatsen verjongd zal moeten worden, lijkt het in de voorste linie wel goed te zitten. Want met de 19-jarige Smidt en Harm-Jan Moesker hebben de rood-witten een dodelijk duo in huis: “Harm-Jan is ook nog maar 23, dus die heeft nog een hele toekomst voor zich! Tot nu toe weten wij elkaar heel goed te vinden in het veld.” Dat blijkt ook uit de cijfers, want bij een groot aantal treffers van Smidt was Moesker aangever: “Ik denk dat ik misschien wel vijf keer op aangeven van Moesker heb gescoord.”

Onbekend
Dus weet Musselkanaal wie het in de gaten moet houden. Want de groenhemden zijn de komende tegenstander van Titan. Een tegenstander die voor Smidt vrij onbekend is omdat de aanvaller een aantal jaren niet in de regio heeft gespeeld: “Ik ken de selectie van Musselkanaal amper. Maar ik ga ook liever van eigen kracht uit, dus als wij ons eigen spel spelen, dan schrijven we zondag gewoon drie punten bij.” Dat moet dan de start zijn van een periode waarin de weg naar boven wordt ingeslagen: “We moeten hard blijven trainen en dan geloof ik er wel in dat het onze kant op gaat vallen.”

Jos Smidt in actie tegen v.v. Bargers... (foto: Bennie Wolbers)
Jos Smidt in actie tegen v.v. Bargers… (foto: Bennie Wolbers)

Fulltime voetballer
Wanneer we de student Algemene Operationele Technologie vragen naar zijn periode buiten de Kanaalstreek, dan bekruipen hem gemengde gevoelens: “Mijn tijd bij FC Emmen, waar ik in de B- en A-junioren speelde, was super leerzaam. Het spelen tegen andere clubs uit het betaald voetbal waren echt wel de hoogtepunten.” Maar de aanvaller kent ook de schaduwkant van het bijna fulltime voetballer zijn: “De enorme trainingsarbeid die je moet leveren is mij zwaar gevallen. Het twee keer per dag trainen, daar moet je lichaam echt aan wennen.”

Thuiskomst
En in dat opzicht had de Nieuw-Weerdinger weinig geluk, want hij werd veelvuldig getroffen door blessureleed: “Dat heeft me uiteindelijk de kop gekost. Ik ben twee keer aan de knie geopereerd, dus dat heeft me veel tijd gekost.” Toch vindt Smidt het heerlijk om weer terug te zijn bij Titan. De club waar hij naar eigen zeggen thuis komt: “Ik voetbal nu weer met vrienden waarmee ik in de jeugd ook speelde. Uiteindelijk geeft dat me het meeste plezier!” Jeugdvrienden waarmee hij de avond voor wedstrijd ook doorbrengt.

Zaterdagavond
“Dat is wel een puntje.” lacht Smidt, “Wij hebben nog wat moeite om op zaterdag op tijd het bed op te zoeken.” Daarmee snijdt Smidt het onderwerp ‘generatiekloof’ aan. Want de selectie van Titan herbergt een relatief groot aantal oudere spelers: “Een generatiekloof is er absoluut niet! We kunnen heel goed met elkaar overweg. Het enige verschil is dat de ouderen op de zaterdagavond misschien wat verstandiger zijn en iets eerder naar huis gaan.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Reacties trainers op stilleggen amateurvoetbal: “Dit komt nu slecht uit, maar alle begrip.”

Mussel-trainer Arend Scholtens en Westerwolde-trainer Richard Streuding balen van het stilleggen van de competities, ...

Rico van Heumen: “Wedde voelt als een familie”

Rico van Heumen is een echte verenigingsman en prijst het collectief van Wedde.

Rolf Veerbeek: “Gemeentelijk beleid heeft ons de titel gekost!”

Aan het begin van dit seizoen kreeg vijfdeklasser Sellingen een kwaliteitsimpuls van jewelste. Want ...