Rico van Heumen: “Wedde voelt als een familie”

Rico van Heumen is een echte verenigingsman en prijst het collectief van Wedde.

Met een behoorlijk jonge ploeg wist Wedde handhaving in de vierde klasse te bewerkstelligen. Inmiddels mogen de Weddenaren zich opmaken voor het vijfde achtereenvolgende seizoen in deze klasse. Eén van de pijlers voor de prestaties van de groenhemden lijkt positivisme te zijn. Rico van Heumen hoopt dan ook dat deze insteek de basis gaat vormen voor een langer verblijf in de vierde klasse.

Van Heumen speelt inmiddels alweer dik 18 jaar in het eerste elftal van Wedde. Vanuit de jeugd bij Beuningse Boys en uitstapjes naar ASVB en De Treffers uit Groesbeek lonkte het groen steeds weer. Hij weet nog lang niet van ophouden. “Ik doe veel voor voetbal. Hoewel ik inmiddels al wel 34 jaar ben, hoop ik nog jaren te kunnen spelen. Als aanvoerder hoop ik veel jongens te kunnen sturen en beter te maken. Daarnaast ben ik ook verzorger en dat vind ik leuk om te doen. Wie weet dat ik ooit ook nog trainer word.”

Hechte vereniging

De kracht van Wedde zit hem, volgens Van Heumen, in het collectief. “We zijn een gezellige en hechte vereniging en goed aan het werk met de jeugd. Het voelt als een familie. Hopelijk kunnen we dit ook op het veld laten zien en daarmee kunnen zorgen voor handhaving.”

De clubtopscorer aller tijden van Wedde weet desalniettemin dat het best lastig kan gaan worden. “Er zijn acht jongens weggegaan of gestopt. Dat is wel een behoorlijke aderlating. We hebben een jonge ploeg en zijn nog heel wisselvallig. Hoewel we een mooie indeling met veel leuke derby’s hebben, is het wel een zware competitie. We staan er positief in en hopen een goed niveau te kunnen behalen.’’

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Albert Kamps: “Handhaving is het doel voor Musselkanaal.”

Interview met Albert Kamps, die van Musselkanaal een stabiele 3e klasser wil maken.

Marnick Klamer: “Alleen de drie punten tellen tegen Gieterveen.”

Sellingen-doelman Marnick Klamer wil de nacompetitie halen met Sellingen en wil winnen van Gieterveen.

Chris Reijke: “SPW gaat zondag de periodetitel in de wacht slepen.”

Zondag staat de eerste periodetitel op het spel voor SPW, Chris Reijke geloofd er ...