Nieuw Buinen verspeelt punten in Westerbork

Nieuw BuinenNieuw Buinen zit momenteel in een mindere fase. Voor de derde week achtereen werden er punten verspeeld, ditmaal op bezoek bij VKW in Westerbork. Tegen de oude club van trainer Oosterloo werd het 1-1, waar er wellicht meer in had gezeten. Doelpuntenmaker bij de oranjehemden was Gert Lukens.

Bentum mikt over
De gasten kwamen goed uit de startblokken op sportpark ‘De Perkenslag’. De eerste grote kans was voor Nieuw Buinen aanvaller Arnoud Bentum, die alleen voor de keeper over mikte. Even later kreeg diezelfde Bentum weer een goede kans op aangeven van Koen Hateboer, alleen deze keer bracht keeper Mulder uitstekend redding.

Drukte voor de goal van VKW... (foto: v.v. Nieuw Buinen)
Drukte voor de goal van VKW… (foto: v.v. Nieuw Buinen)

Lukens maakt gelijk
Aan de andere kant van het veld toonde Anjo Willems zich meer trefzeker. De topschutter van VKW leek buitenspel te staan, maar de scheidsrechter liet doorspelen en Willems zetten zijn ploeg op 1-0. Vlak voor de thee kwam Nieuw Buinen op gelijke hoogte. Robert Hamming passeerde zijn tegenstander aan de rechterkant en gaf goed op Gert Lukens die de 1-1 scoorde.

Verder terug
Aan het begin van de tweede helft kwam Nieuw Buinen goed weg. Aanvoerder Gerry Snip liet zich simpel de bal ontfutselen door Anjo Willems, die vervolgens Roy Hutter in stelling bracht. Gelukkig voor de gasten belandde zijn inzet op de paal. Nieuw Buinen nam vervolgens het stokje over en duwde VKW steeds verder terug.

Teveel van het goede
Koen Hateboer kreeg een goede kans op de 1-2, maar zag zijn schot door Mulder uit de rechterbovenhoek getikt worden. Ook Bentum was nog dichtbij de winnende. Op aangeven van Lukens trof hij de paal en in de rebound schampte een schot van Lukens de lat. Ook VKW had in de counter nog de volle drie punten kunnen pakken, maar dit zou teveel van het goede zijn geweest.