Slotfase nekt Borger in Hollandscheveld

borgerMet nog tien minuten op de klok leidde Borger nog met 0-1 bij Hollandscheveld en leek er weinig aan de hand. Totdat plotseling de 1-1 viel. Dat bleek uiteindelijk de opmaat voor drie treffers in een tijdspanne van tien minuten in het voordeel van de thuisploeg. Het betekende alweer de vijfde nederlaag op rij, waardoor er gesproken mag worden van een flinke herfstdip.

Gewaarschuwd
Tegenstander Hollandscheveld kent een behoorlijk goed begin van het seizoen en verloor nog maar één keer. Vorige week legde het verrassend genoeg koploper DESZ over de knie in een knotsgekke wedstrijd, die met 6-4 werd gewonnen. Dat beloofde voor Borger opnieuw een moeilijke klus te worden gezien de ploeg in een vormdip lijkt te zitten. De laatste vier wedstrijden gingen namelijk allemaal verloren.

Vanuit de omschakeling
Borger liet de thuisploeg aan de bal en probeerde vanuit de omschakeling toe te slaan. Wel liet het de bal veel meer rondgaan als het balbezit had, waarbij het de voorgaande weken vooral de lange bal hanteerde.  Het leverde af en toe wel dreiging op voor het doel van Hollandscheveld, maar echt gevaarlijk kon Borger in de eerste helft niet worden. De betere mogelijkheden waren voor de thuisploeg, die een aantal goede kansen kregen om te scoren. Eenmaal werd het houtwerk geteisterd en bij de andere pogingen was doelman Mark Wolters de situatie meester.

Attente Bulthuis
In de rust werd het één en ander wat tactisch omgezet aan de kant van Borger en dat kwam het spel van de bezoekers ten goede. Borger begon meer grip op de wedstrijd te krijgen en werd ook steeds dreigender. Na iets meer dan een uur spelen resulteerde dat zowaar in de 0-1 voor Borger, dat Ronald Bulthuis zag scoren. Bulthuis was attent bij een klutssituatie voor de goal en tikte van dichtbij binnen. Nadat Borger op 0-1 was gekomen had het de mogelijkheid om de score uit te breiden.

Dodelijke slotfase
De grootste kas was voor Jeffrey Spelten, die op aangeven van invaller Albert Stevens de bal enkele centimeters langs de verkeerde kant van de paal schoot. De tweede treffer bleef dus uit voor Borger, dat ervoor moest zorgen dat de boel op slot werd gehouden in het laatste kwartier. Dit gebeurde echter niet, want in de slotfase bleek invaller Robin Bijl zich te ontpoppen tot een goudhaan: drie keer was het Bijl die de trekker over haalde: 3-1. Zo blijft Borger in de hoek zitten waar de klappen vallen en zal het er volgende week tegen Hardenberg ’85 weer moeten staan.