Gasselternijveen maatje te klein voor Roswinkel

GasselternijveenGasselternijveen heeft geen punten behaald in het duel met nummer drie, SC Roswinkel. De roodhemden keken bij rust al tegen een 0-2 achterstand aan: in de loop van de wedstrijd werd de marge vergroot tot 0-5. Komende donderdag al wacht een volgende uitdaging, wanneer de uitwedstrijd tegen Witteveense Boys ’87 op het programma staat.

Omschakeling
De gehele eerste helft leek het er niet op dat Gasselternijveen niet de absolute wil had om de wedstrijd te winnen. Al snel stond het dan ook 0-2 voor Roswinkel. De eerste goal kwam vanuit een voorzet die knap ingekopt werd. De voorzet had er echter nooit mogen komen, maar door een slechte omschakeling kon dit toch gebeuren.

Verzilveren
Kort daarna werd een corner slecht weg gewerkt, waarna de spits van Roswinkel tussen vier Nieveensters de bal achter Bies wist te schieten: 0-2. Nieveen was nog wel gevaarlijk met Kevin Hemmes die een direct duel met de keeper niet wist te verzilveren. Ook was Thomas Verschoor dicht bij een goal, na een voorzet van Alvin Boekelo.

Verzet gebroken
Een donderspeech van trainer Deuring leek effect te sorteren, want in de tweede helft was Nieveen een stuk scherper. Helaas voor de roodhemden wist Roswinkel te scoren vanuit een penalty, die werd gegeven nadat Jochem van Klaveren een overtreding beging. Deze derde goal kwam te snel na rust, waardoor het laatste restje verzet van Gasselternijveen brak. In het laatste kwartier wist Roswinkel nog twee keer te scoren, waardoor de eindstand op 0-5 kwam te staan.