Overtuigende winst EEC bij Zandpol

eec-gkcWaar EEC vorig seizoen nog twee keer onderuit ging tegen Zandpol was tijdens de afgelopen editie te zien dat het team van EEC een kwaliteitsimpuls heeft gehad en dat het met vertrouwen speelt. EEC begon in een iets gewijzigde opstelling: om voorin wat meer diepgang en snelheid te creëren werd er gekozen om Mark Wanders vanaf rechts te laten komen en Erwin Huizing op de ’10’. Het sorteerde effect, want de drie punten gingen mee naar Ees: 0-4.

Koppende Van der Valle
Vanaf de eerste minuut waren de aanvallende intenties van EEC duidelijk zichtbaar. Het eerste kwartier kreeg het een aantal mogelijkheden om de score te openen, maar dit lukte niet. Eigenlijk uit het niets werd Zandpol gevaarlijk uit een counter, maar gelukkig redde keeper Lubbers. Na ruim een kwartier spelen was het wel raak. Een strakke corner van Stefan Sanders belandde op het hoofd van Harjo van der Valle: 0-1. Direct daarna had de bal op de penaltystip moeten liggen. Een duidelijk zichtbare handsbal werd over het hoofd gezien door de scheidsrechter.

EEC bleef aanvallen en had de score al eerder kunnen vergroten. Toch moesten de meegereisde suporters wachten tot kort voor rust. Mark Wanders onderschepte een matige bal van een Zandpol-verdediger en sprintte richting de achterlijn. Hij gaf de bal voor, waar Bart Rietveld de bal beheerst de hoek in schoot. In de blessuretijd van de eerste helft werd het ook nog 0-3. Wederom was het Harjo van der Valle die de bal fraai binnenkopte uit een corner van Stefan Sanders.

Gemakkelijk op de been
Wkaar EEC een ware stormloop verwachtte van Zandpol aan het begin van de tweede helft was dit niet het geval. Door goed te blijven voetballen en uit te gaan van eigen kracht bleef de ploeg uit Ees vrij gemakkelijk op de been. Ferdi Ottens gaf de zege extra glans door de 0-4 te maken. Een overtuigende 0-4 overwinning die vertrouwen geeft voor de volgende wedstrijd, waarin het runner-up Valther Boys treft.