Nieuw Buinen bekert verder: Winsum slachtoffer

Nieuw BuinenIn de bekerwedstrijd tegen Winsum wist Nieuw Buinen de afwezigheid van zes basisspelers goed op te vangen. Zonder onder andere Gerry Snip, de gebroeders Hateboer en Gert Lukens wisten de oranjehemden af te rekenen met zaterdagploeg Winsum. Op het eigen sportpark was het in de openingsfase even zoeken, maar uiteindelijk was de marge ruim: 4-1.

Geen kansen
Weifelend optreden in de openingsfase zorgde ervoor dat Winsum als eerste gevaarlijk werd. De twee mogelijkheden werden niet benut, waarna Nieuw Buinen beter in de wedstrijd kon komen. Dit leverde overigens geen kansen op: Winsum kreeg deze wel en uit één hiervan werd de score geopend. Omdat er in de rest van de eerste helft niet veel meer gebeurde, bleek de 0-1 ook de ruststand.

Onverzettelijk
Na de thee gooide Nieuw Buinen een extra dosis onverzettelijkheid in de wedstrijd. In de ogen van de arbiter van dienst sloeg de thuisploeg hier bij vlagen in door: het leverde Nieuw Buinen een aantal gele kaarten op. Er werd zelfs een adempauze ingelast om de oplaaiende emoties weer binnen de grenzen van het wenselijke te brengen.

Doorstart
De doorstart leek de mannen van Geert Oosterloo goed te doen. De wedstrijd was namelijk nog maar net gestart of Arnoud Bentum schoot de gelijkmaker tegen de touwen. Kort daarna bleek een afstandsschot van Wessel Koomans de goalie van de bezoekers te machtig: 2-1. Winsum probeerde met een opportunistische speelstijl het tij te keren, maar Nieuw Buinen counterde via Brandon Meems en Roy Hooiveld naar de 4-1 eindstand.

banner_nieboer

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieterveen verliest laatste wedstrijd van Engelbert

Voor Gieterveen is het seizoen als een nachtkaars uitgegaan. In de laatste wedstrijd speelde ...

Buinen de kansen, Buinerveen de punten

Buinerveen heeft op bezoek bij buurman Buinen haar vierde overwinning van het seizoen geboekt. ...