SPW heeft de wind in de zeilen: nadat de vorige wedstrijd ontaarde in een doelpuntenfestijn, werd ook het duel met middenmoter Drieborg met overtuigende cijfers gewonnen. Waar (vooral) de fysieke kracht van Drieborg werd gevreesd, bleek in de loop van de middag dat SPW nauwelijks in de problemen kwam: 0-4.

Solo
Op een vrij lastig te bespelen veld probeerden de bezoekers vroeg in de wedstrijd een gat te slaan. Vanaf het eerste fluitsignaal trok SPW het initiatief naar zich toe, wat na tien minuten spelen de 0-1 opleverde. Een fraaie aanval, die begon met een solo van Erik Meijer werd op aangeven van Rodan Farrell afgerond door Jelmer Valk. Hiermee werd het voor de ploeg van Henry Meijerman een stuk makkelijker.

Verschil gemaakt
Voor de thee werd de marge nog verder opgevoerd: opnieuw was topschutter Farrell betrokken bij de goal, maar opnieuw als aangever. Deze keer stond Chris Reijke aan het einde van de aanval die de 0-2 opleverde. Een vrije trap van Benjamin Eling zorgde er voor dat SPW helemaal op rozen zat: 0-3 halverwege.

Hoogtepunt
In de tweede helft was het baltempo van de blauwhemden te laag om Drieborg nog meer pijn te doen. Hoewel SPW het wel probeerde, lukte het niet om goed combinatievoetbal op de mat te leggen: de grasmat waarop gespeeld werd, maakte dit overigens ook bijna onmogelijk. Het was uiteindelijk Jelmer Valk die met een individuele actie voor het hoogtepunt van de tweede helft zorgde: de aanvaller speelde vier tegenstanders uit om vervolgens de 4-0 eindstand op het bord te zetten.

Vierde klasse
Voor SPW een nieuwe overwinning, met opnieuw een mooi aantal goals. Na negentien wedstrijden zijn de Knoalsters nog steeds ongeslagen, hebben ze 81 (!) goals gemaakt en lijken ze hard op weg naar de nacompetitie. Omdat PJC dit seizoen in de vijfde klasse F speelt, is het kampioenschap te hoog gegrepen, maar via een omweg ligt de vierde klasse binnen handbereik.