Alteveer snoept Kwiek een punt af

alteveerAlteveer reisde af naar de sterk presterende promovendus Kwiek. De geel-zwarten moesten aantreden zonder Ray den Boef, maar het zag Rudy Wortelboer na een lange periode van blessureleed weer plaatsnemen in de dug-out. Na een matte eerste helft kwam het duel na de thee tot leven: een duel dat beide ploegen één punt opleverde.

Snelle De Wijk
Beide teams begonnen voorzichtig aan hun spel en men hanteerde dan ook de lange bal waardoor de eerste kwart van de wedstrijd niet of nauwelijks wat te beleven viel. De thuisploeg probeerde het spel te maken, maar de passes waren te onnauwkeurig om Alteveer in verlegenheid te brengen. De eerste kans van de wedstrijd deed zich halverwege de eerste helft voor, toen Roy de Wijk wel zijn directe tegenstander te snel af was, maar doelman Dijk niet te verslaan bleek.

Blessuretijd
Hierna nam Kwiek het initiatief langzaam maar zeker over en had Alteveer geluk dat Spakman na een scrimmage de bal rakelings langs het doel prikte. Omdat Roy de Wijk ook een tweede mogelijkheid onbenut liet, zijn inzet spatte uiteen op de kruising, leken de ploegen met een brilstand de kleedkamers in te gaan. Diep in blessuretijd was het echter Rick Munneke die koppend doel trof: 1-0.

Kansen Kwiek
Na de rust ging Alteveer direct op zoek naar de gelijkmaker. Dit zorgde ervoor dat het duel meer begon te leven. Ramon Jansen was de eerste geel-zwarte met een kans, maar miste de bal maar net. Ondanks de goede wil van Alteveer had de thuisploeg de grootste scoringsmogelijkheden: Bakker vond doelman Van Duuren op zijn weg en even later raakte Kwiek de paal. 

Gelijkmaker
Met nog twintig minuten op de klok werd aanvaller Wortelboer binnen de lijnen gebracht door trainer Udema. Een gouden zet, want koud in het veld kopte de invaller de bal door op Bryan Schenkel. De aanvoerder faalde niet en bracht beide ploegen in evenwicht. Hiermee werd de eindstand bepaald op 1-1 en daar kon (zeker in Alteveer) iedereen mee leven.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SPW pakt verdienstelijk punt tegen FVV

SPW heeft op bezoek bij titelkandidaat FVV een verdienstelijk punt gepakt. Waar het vorige ...

Ron Kuper bezorgt Ter Apel ’96 drie punten

FC Ter Apel ’96 beleeft momenteel een goede fase in 3C. Nadat de voorgaande ...

SJS krijgt teveel tegen Onstwedder Boys

Een overwinning van SJS in een wedstrijd tegen Onstwedder Boys. Dat klinkt niet als ...