Abel Jan Huiges helpt Onstwedder Boys aan winst

Onstwedder Boys heeft gedaan wat het moest doen, op bezoek bij SGV in Schildwolde. De laagvlieger werd met 0-2 verslagen, waardoor de punten meegingen naar Onstwedde. Door deze overwinning houdt Onstwedder Boys zicht op de bovenste vier plaatsen en dus op een plek in de nacompetitie. Grote man aan de Onstwedder zijde was Abel Jan Huiges: de centrale verdediger nam beide treffers voor zijn rekening.

Lakens uitdelen
Op een prachtige voetbalmiddag werd SGV vanaf het begin duidelijk gemaakt wie de lakens zou uitdelen deze wedstrijd. Dit resulteerde in het eerste kwartier tot twee mogelijkheden voor de Boys. Eerst was het Peter Orsel die het met een kopbal probeerde en even later vuurde Gerben Meems een schot af op het Schildwolder doel.

Geen goals
Beide keren was het echter de 51-jarige doelman Dick Voorma die de bal op knappe wijze uit het doel wist te houden. Het overwicht van Onstwedder Boys bleef de eerste helft aanwezig, maar tot grote kansen leidde dit niet. Aan de andere kant kreeg SGV een aantal kleine kansen die vaak voortkwamen uit persoonlijke fouten van de Onstwedders, maar gescoord werd er in het eerste bedrijf niet.

Koppende Huiges
In de tweede helft ging Onstwedder Boys nadrukkelijker op zoek naar de openingstreffer. Het ontbrak echter vaak aan scherpte, waardoor de ban gebroken moest worden uit een standaardsituatie. Gerwin de Wijk mocht aanleggen voor een vrije trap: hij wist Abel Jan Huiges te vinden. Deze torende boven de verdediging uit en kopte de 1-0 tegen de touwen.

Koppende Huiges
Even later kwamen de Boys met de schrik vrij toen een vrije trap van SGV met veel effect de lat raakte. Toch werd snel orde op zaken gesteld en wist Abel Jan Huiges de wedstrijd met een identieke goal aan de eerste te beslissen. Een vrije trap op dezelfde positie werd op dezelfde wijze binnen gekopt door de Onstwedder verdediger. Dit bepaalde de eindstand op een 0-2 overwinning voor Onstwedder Boys en gezien het spelbeeld was dit een eindstand waar niets op af te dingen was.

Rechtzetten
Door deze overwinning herpakt Onstwedder Boys zich op de misstap tegen De Heracliden op zaterdag 4 maart en houdt men druk op de bovenste vier plaatsen. Volgende week ontvangt Onstwedder Boys De Fivel, een tegenstander tegen wie nog iets recht te zetten valt na de nederlaag in Zeerijp eerder dit seizoen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like