Koen Hateboer goud waard voor winnend Nieuw Buinen

Nieuw BuinenVoor Nieuw Buinen stond in de eerste wedstrijd na de winterstop direct een kraker op het programma: in de slipstream van titelkandidaat Achilles 1894 strijden de oranjehemden met Hoogeveen om de tweede plaats. En juist tegen deze naaste concurrent mochten de mannen van de jarige trainer Oosterloo de competitie hervatten. En dat ging naar behoren, want er werd gewonnen: 1-0.

Verdedigen
Daarmee kreeg Nieuw Buinen wat het wilde. Want gesteund door de voorsprong, die in de twintigste minuut op het scorebord kwam, beperkte de thuisploeg zich na de thee tot verdedigen. Via de counter werden spitsen Bentum en Hateboer aan het werk gezet, maar zonder succes. Hierdoor werd Hateboer, de beste speler van de middag, matchwinner.

Hobbelig
Goed voetbal kregen de aanwezige toeschouwers niet voorgeschoteld. Dat was op het hobbelige veld van het ‘Buunerdrome’ ook niet mogelijk. In het eerste kwartier van de wedstrijd creëerde Marco Hartman zelf een kans en zag Hateboer een kopbal van de lijn gehaald worden. Toen Arnoud Bentum en Hateboer vijf minuten later samen op doelman Benjamins af mochten gaan kreeg de voorsprong van Nieuw Buinen vorm: Bentum legde keurig af, Hateboer kon binnen lopen.

Op de counter
In het restant van de eerste helft was Marco Hartman namens Hoogeveen nog twee keer dicht bij een treffer, maar koppend wist hij het doel niet te vinden. Na de thee werd het duel steeds rommeliger. Nieuw Buinen liet het initiatief aan Hoogeveen en gokte op de counter. Het aantal echte kansen voor de oranjehemden bleef hierdoor heel beperkt: een schot van Samad Faraouni werd door Benjamins maar net langs de palen gewerkt.

Afhankelijk
Uiteindelijk hield Nieuw Buinen stand dankzij de solide verdediging, onder leiding van Gerry Snip. Maar wanneer Geert Oosterloo een keer geen beroep kan doen op aanspeelpunt Hateboer, die met een voetblessure uitviel, dan is het afwachten welke spelers op gaan staan.