Musselkanaal eenvoudig in derby langs SPW

Musselkanaal won de derby tegen SPW met ruime cijfers en blijft zo in het spoor van koploper Twedo. SPW blijft in de degradatiezorgen.

Waar Musselkanaal zich afgelopen zondag zich nog liet verrassen tegen Westerwolde, daar kende het donderdagavond geen problemen met SPW. De ploeg van Wessel Woortman won met ruime cijfers en blijft zo in het spoor van koploper Twedo.

Musselkanaal kwam goed uit de startblokken in Stadskanaal en stond al snel op een 0-1 voorsprong via Jordy Oost. Een voorsprong, die na een kwartier spelen al verdubbeld werd door Rolf Kayser. Het duo bleek deze avond een plaaggeest voor de defensie van de Knoalsters. De thuisploeg kwam terug tot 1-2 halverwege de eerste helft, maar wederom waren het Kayser en Oost die SPW pijn wisten te doen. Een 1-4 ruststand, waarmee de wedstrijd al zo goed als beslist was. In de tweede helft viel er dan ook een stuk minder te beleven, maar wist Kayser nog wel zijn hattrick te voltooien en de eindstand op 1-5 te bepalen. Musselkanaal blijft daardoor meedoen om de eerste plaats, SPW blijft in de zorgen.