Musselkanaal boekt cruciale overwinning op Titan

Het ‘zes puntenduel’ tussen Musselkanaal en Titan is vanmiddag met 2-1 gewonnen door de groenhemden. Door deze overwinning staan beide ploegen in punten gelijk op plaats acht en negen én zijn de groenhemden in 2017 nog steeds ongeslagen. Musselkanaal zal hierdoor vol vertrouwen de kraker tegen aartsrivaal Stadskanaal tegemoet zien. Toch is de ploeg, net als Titan, nog allerminst veilig. 

Vroege voorsprong
Op de slechte grasmat aan de Parklaan in Musselkanaal, waarop goed voetbal amper mogelijk was, kwam Musselkanaal al na drie minuten op voorsprong. Vanuit een corner gaf Robin Schmitz de bal het beslissende zetje: 1-0. Met deze voorsprong op zak liet de ploeg van Bernd van Bolhuis het initiatief meer aan Titan, dat in de eerste helft het betere van het spel had. Vooral Jos Smidt wist zich te onderscheiden bij de rood-witten. Hij was balvast en had een aantal goede acties. Zo ook na bijna een half uur spelen, toen de sterke aanvaller zijn tegenstander uitkapte en keeper Arjan Scholte Aalbes met een goed schot dwong tot een dito redding. 

Sporadisch bereikt
In deze matige eerste helft kwam de thuisploeg niet tot goed voetbal en werd er vooral de lange bal gehanteerd. De aanvallers Gerwin Schmitz en Jordy Oost werden echter sporadisch bereikt, ook door goed verdedigen aan Titan-zijde. Via de zijkanten kwam Musselkanaal er eveneens niet door en stelde vooral Robin Gerlach enigszins teleur. Met zijn snelheid moet hij het menig verdediger erg lastig kunnen maken, maar dit kwam vanmiddag niet uit de verf. Grote kansen kreeg men dan ook niet en het was Gerwin Schmitz die met een omhaal vlak voor rust nog het meest gevaarlijk was. 

msk-titan
Ferdinand van der Sluis probeert Mark Baas te passeren…

Invaller Berends
Titan was ook vlak na rust de betere ploeg en na tien minuten was Rick Hendriks gevaarlijk met een schot. Gaandeweg deed ook Musselkanaal steeds meer van zich spreken, wat vooral te maken had met de komst van Rick Berends, die Tjeerd Sikkema verving. Er ontstonden ook een aantal goede kansen voor de groen-witten. Na een klein uur spelen werd een kopbal van dichtbij door Jordy Oost gepakt door keeper Tom Smidt en even later eindigde een kansrijke actie van Berends ook in de handen van de Titan-keeper. 

Spannende slotfase
In deze fase hing een tweede treffer van Musselkanaal in de lucht, maar had ook Titan nog steeds zicht op minimaal een punt. Na 75 minuten werd het dan toch 2-0 voor de gastheren. Rolf Kaijser schoot een vrije trap scherp in de zestien meter. Deze werd door niemand aangeraakt en verdween pardoes achter doelman Smidt. Met deze marge leek Musselkanaal op weg naar de overwinning, maar werd het in de slotfase toch nog even spannend. Nadat Scholte Aalbes een vrije trap van Jos Smidt nog knap uit zijn doel wist te tikken, kopte good-old Raymond Duitscher uit de daarop volgende hoekschop de 2-1 binnen. 

Cruciale punten
Grote kansen ontstonden er in de laatste minuten niet meer en nadat de goed leidende scheidsrechter Hoof floot voor het einde was de opluchting groot bij de thuisclub. Zij pakten drie cruciale punten, maar zijn, net als Titan, nog steeds verwikkeld in de strijd tegen degradatie. Een verrassing komende zondag bij buurman Stadskanaal zou daarom erg welkom zijn. Titan treft volgende week de gehavende nummer laatst Bargeres en dan telt niets anders dan de volle winst. 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieterveen verliest ruim van Erica

Gieterveen moest zijn meerdere erkennen in Erica, dat met ruime cijfers won.

Buinerveen bindt ook De Treffer ’16 aan de zegekar

Buinerveen versloeg in eigen huis De Treffer '16 en lijkt op weg naar het ...