Valthermond maakt pas op de plaats

logo_valthermondVooral voor de pauze maakten Valthermond en Rolder Boys er een zeer aantrekkelijk duel van. Al in de vierde minuut werd Theo Gennissen na een aanval over vele schijven vrij gespeeld, maar de aanvoerder strandde op doelman Arne Wilpshaar. Bij de aansluitende corner was het echter wel prijs. Er werd gekozen voor de korte variant en Alwin Braakman vond het hoofd van Rick Schlimbach.

Onverbiddelijk
De thuisploeg kon niet lang genieten van de voorsprong. Na hands van Lars Baas wees scheidsrechter Lemstra onverbiddelijk naar de stip. Danny Hingstman faalde niet. Na de gelijkmaker golfde het spel op en neer en regen de kansen zich aaneen. Nadat Valthermond goalie Erwin Timmer een kopbal van Jasper Kroon onschadelijk had gemaakt redde zijn collega op een inzet van Demy te Velde. Uitblinker Ferdi Hidding zag namens de gasten een volley net naast gaan en Te Velde zag zijn schot gekraakt.

Drenth attent
Zo rond het half uur spelen was daar dan toch weer de voorsprong voor de gastheren. Edwin Drenth reageerde attent op een fout van Anne Wilsphaar die een ongevaarlijk ogende voorzet los liet. Te Velde had de marge op twee kunnen zetten, maar de aanvallende middenvelder gleed uit, terwijl hij Wilpshaar al gepasseerd was. Jens Bulle kopte nog eens naast. Op slag van rust kwamen de gasten weer langszij. Lars Uineken was de maker.

Doelpuntmaker Rick Schlimback treurt om de nederlaag... (foto's: Bennie Schlimback)
Doelpuntmaker Rick Schlimback treurt om de nederlaag… (foto’s: Bennie Schlimback)

Dankbaar profiteren
Na de thee zakte het overwicht wat de thuisploeg in het eerste gedeelte had langzaam weg. De Boys uit Rolde werden feller en dat resulteerde ook in, wat achteraf, de winnende treffer bleek te zijn. Stephan de Vries leed balverlies en kon niet op tijd herstellen. Alles zou nog met een sisser afgelopen zijn, ware het niet dat Rick Schlimbach op het gladde veld uitgleed. Himem Mohammad profiteerde dankbaar.

Te Velde raakt de paal
Eenmaal op voorsprong haalden de bezoekers onder aanvoering van Janko Dekker meteen het tempo uit de wedstrijd en Valthermond was niet echt bij machte om dit om te gooien, al was Rick Schlimbach met twee keer een kopbal dicht bij de gelijkmaker. In de slotminuut volleerde Te Velde nog eens op de paal, maar Valthermond kreeg, gezien over negentig minuten, niet waar het wellicht recht op had.

Snel eens
Oefenmeesters Harris Huizingh en Jan Korte waren het na afloop dan ook snel eens. Een wedstrijd die alle kanten op kon, voor de pauze zeer aantrekkelijk met een beter Valthermond, na de thee een zeer volwassen spelend Rolder Boys dat de voorsprong geroutineerd over de streep trok. Al had het inderdaad ook zo maar anders kunnen lopen.

Zandstra

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Wedstrijd met twee gezichten, maar zonder winnaar

Toen een kwart van de wedstrijd tussen Gieten en SC Stadskanaal verstreken was, hadden ...

SC Stadskanaal blijft verrassen in tweede klasse

SC Stadskanaal gaat als nummer twee de winterstop in. Na een zwaarbevochten overwinning op ...

NWVV verliest dure punten aan SC Angelslo

NWVV speelde zaterdag de belangrijke wedstrijd tegen SC Angelslo. Om de Emmenaren niet verder ...