Thuiszege voor Stadskanaal tegen Emmeloord

Stadskanaal won thuis van Emmeloord en blijf het goed doen in de zondag 2e klasse L.

Stadskanaal heeft de thuiswedstrijd tegen Emmeloord met 4-1 gewonnen. Bij rust hadden de Knoalsters al een 2-0 voorsprong te pakken, die na rust nog verder werd uitgebouwd. Door de overwinning blijft Stadskanaal mee doen in de bovenste regionen van de zondag 2e klasse L.

De thuisploeg kende een voortvarende start van de wedstrijd en stond al vroeg op een 1-0 voorsprong. Martijn van der Goot kon simpel binnen tikken, nadat alles en iedereen mistastte bij de bezoekers.

Hechte defensie

Emmeloord ging na die vroege tegentreffer op zoek naar een gelijkmaker, maar de hechte defensie van Stadskanaal bleek zeer moeilijk te doorbreken. De gasten hadden misschien een optisch overwicht, maar echt in de problemen kwam de thuisploeg niet. Aan de andere kant waren de gastheren dan ook vaak dreigend via snelle counters. Dat leverde tien minuten voor de rust dan ook de 2-0 op. De watervlugge Wessel Klijnstra was zijn tegenstanders weer eens te snel af en leverde een perfecte voorzet op maat af bij spits Jeffrey Bakker, die de bal steenhard tegen de touwen knikte. Emmeloord kreeg nog een kans om wat terug te doen voor rust, maar doelman Royce Geerlings hield zijn doel schoon.

Koud kunstje

Een kwartier na rust leek de wedstrijd definitief al op slot te gaan. Een vrije trap van Van der Goot werd volledig verkeerd ingeschat door Emmeloord-doelman Niels Boomsma, waarna het een koud kunstje was voor Roy Tolner om de bal in het doel te deponeren: 3-0. Vijf minuten later deden de gasten toch iets terug via Jeroen Sipma en had het nog weer een wedstrijd kunnen worden.

Zover liet Stadskanaal het echter niet komen, ondanks dat Emmeloord steeds meer risico’s begon te nemen. Dat leverde ook de nodige ruimte op voor de thuisploeg, die ook de nodige mogelijkheden daardoor kregen. In de laatste minuut van de wedstrijd zorgde Leon Bos nog voor de kerst op de taart voor de thuisploeg door de eindstand te bepalen op 4-1.

Foto’s Stoffer Bakker: Stadskanaal – Emmeloord