HOC leek na de overwinning van vorige week op DVC ’59 het lek weer boven te hebben. Echter ging het afgelopen weekend tegen Protos weer mis voor de geel-zwarten. In eigen huis werd er met maar liefst 0-4 verloren, waardoor de gasten uit Steenwijksmoer op twee punten zijn genaderd en koploper EMMS nu negen punten voor staat.

Geen beleving
Alle ingrediënten waren deze middag aanwezig in Odoorn: mooi voetbalweer, veel publiek en twee ploegen die bovenin de competitie meedraaien. Bij HOC ontbrak alleen de beleving in de eerste helft, hetgeen juist nodig is om wedstrijden te winnen. Er werd in in een te laag tempo gespeeld, al moet gezegd worden dat de grasmat ook niet meewerkte.

Twee keer Overweg
Protos leek van een gebrek aan beleving geen last te hebben en speelde veelal de lange bal. Hun voorwaartsen, met name Michel Overweg, waren een plaag voor de defensie van HOC. Het was dan ook terecht dat de gasten op 0-1 kwamen via diezelfde Overweg. De thuisploeg wist geen noemenswaardige kansen te creëren en dezelfde Overweg bepaalde de ruststand even later op 0-2 door Nieborg met een lob het nakijken te geven.

Storm liggen
Tijdens de pauze zette trainer Jans Spiegelaar zijn ploeg op scherp en in de tweede helft lieten zij zien wel te kunnen voetballen en inzet te willen tonen. Er werden ook voldoende kansen verkregen, maar de verdiende goal op dat moment bleef vooralsnog uit. De storm ging vervolgens liggen en het was Protos dat de wedstrijd besliste. Robin Soppe scoorde de 0-3 en Bram Mittendorff bepaalde eindstand op 0-4.

Harde klap
Deze klap kwam hard aan bij HOC en haar supporters. Door het verlies van Weerdinge had men een goede slag kunnen slaan, echter ging deze vlieger niet op. Maar niet getreurd, want de ploeg staat nog steeds keurig derde, al was het duel van deze middag wel HOC-onwaardig. Kortom: werk aan de winkel, vertrouwen opdoen en gaan voor de tweede plaats die recht geeft op de nacompetitie.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Westerwolde lijdt bij PJC derde nederlaag op rij

Westerwolde ging ook onderuit tegen PJC en moet inmiddels naar beneden kijken op de ...

GKC moet een pas op de plaats maken

Een nerveus begin, gemiste kansen en één tegentreffer. Het was het beroerde vervolg van ...