Ron Lohuis gelooft nog in een kampioenschap voor Stadskanaal

Aanstaande zondag staat de kraker tussen SC Stadskanaal en Musselkanaal op het programma. Het is de tweede ontmoeting tussen beide ploegen van dit seizoen. Na de vorige editie, die met 3-2 werd gewonnen door Musselkanaal, liepen de prestatiecurves van de teams sterk uiteen. FC Kanaalstreek sprak met twee spelers die in de eerste derby geen of een kleine rol hadden: Ron Lohuis en Tjeerd Sikkema.

Wal en schip
En dat gebeurde om uiteenlopende redenen. Lohuis was er wel, maar begon op de bank: “Het laatste deel van de wedstrijd heb ik wel gespeeld, maar erg veel inbreng heb ik niet gehad. Het was voor mij ook een lastige periode, omdat ik tussen wal en schip zat.” Die positie wijt de middenvelder aan de concurrentie op het middenveld, die groot is bij de Knoalsters: “Met Pascal Kok, Hidde-Jan Hidding en Roy Feiken weet je dat je met goede spelers moet vechten om een plekje.” Inmiddels is Lohuis onomstreden als basisspeler in het team van Rick Slor.

Zes wedstrijden
Iets wat ook lijkt te gelden voor Tjeerd Sikkema, hoewel hij in de wedstrijd in Musselkanaal nog ontbrak: “Ik zat toen een vrij lange schorsing uit. Mijn seizoen begon namelijk in het tweede elftal en in één van de bekerwedstrijden pakte ik een rode kaart.” Dit incident kostte Sikkema zes wedstrijden, waardoor er dus ook een streep door zijn derby ging. Een hard gelag, volgens de middenvelder: “Wedstrijden tussen groen en blauw wil je meemaken, want die zijn het mooist van allemaal. Anders kan ik het niet benoemen.”

Ron Lohuis in de oefenwedstrijd tegen Noordster… (foto: Stoffer Bakker)

Ron Lohuis
21 jaar

SC Stadskanaal
Woont in Groningen
Studeert International Business & Languages

Tjeerd Sikkema
21 jaar

Musselkanaal
Woont in Musselkanaal
Werkt als verkoopmedewerker bij Karwei

Tjeerd Sikkema in actie tegen Titan… (foto: FC Kanaalstreek)

Speciaal tintje
Daarin lijkt het grootste verschil met het ‘blauwe kamp’ te zijn benoemd. Want Lohuis ziet dat de wedstrijd tussen de oude rivalen een speciaal tintje heeft, maar ervaart dat zelf niet direct zo: “Ik zie het gewoon als een wedstrijd die gewonnen moet worden. Maar de meer ervaren spelers én uiteraard onze supporters denken hier iets anders over. Dus vlak voor de aftrap zal het wel wat anders voelen.” Zoals het dat ook in oktober deed, toen aan beide kanten een speler met een rode kaart van het veld ging: “Het was zeker een verhitte derby! Met helaas een slechte afloop.”

Kantelmoment
Uiteindelijk was het wel het moment waarop het seizoen van Stadskanaal kantelde: “We stonden bijna onderaan, maar de terugkeer van Robert Oosting heeft ons de goede kant op geholpen. Stadskanaal stond vaak bekend als de club met zeikerds en elftallen die niet voor elkaar wil knokken.” En dat is volgens allrounder Lohuis verleden tijd: “Robert wordt vaak genoemd, maar daarmee doen we andere spelers te kort. Er is in de hele spelersgroep een knop omgedraaid.” Dat Lohuis barst van het vertrouwen blijkt wel uit zijn afsluitende woorden: “Die tweede periode is voor ons, maar het kampioenschap is ook nog niet uit zicht!”

Elf neuzen
Ook voor Musselkanaal veranderde er veel na de derby: “We hebben redelijk veel blessuregevallen gehad, waardoor er geen vastheid in het team kwam en de trainer steeds naar een passende opstelling moest zoeken.”, zegt Sikkema. Het leverde de groenhemden de ene na de andere nederlaag op, waarbij vooral de wedstrijden tegen Gieten en Bargeres pijn deden. Beide ontmoetingen gingen namelijk met 1-6 verloren: “Nu kan onze trainer een aantal wedstrijden achter elkaar dezelfde namen op het wedstrijdformulier zetten. Dit én elf neuzen die dezelfde kant op staan verklaren onze goede prestaties in 2017!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Jordie Hoeksema: “Het Koningsweekend was een feest voor SPW!”

SPW was één van de weinige ploegen die het afgelopen weekend in actie kwam. ...

Chris Reijke: “SPW gaat zondag de periodetitel in de wacht slepen.”

Zondag staat de eerste periodetitel op het spel voor SPW, Chris Reijke geloofd er ...

Bart Caspers wil kampioen worden met vriendenteam Gieterveen

Na avonturen bij SJS en Nieuw Buinen keerde Bart Caspers terug op het oude ...