Gieterveen verschaft zichzelf lucht

Gieterveen heeft zichzelf wat meer lucht verschaft door een klinkende 4-1 overwinning op Kwiek te boeken. In de vorige ontmoeting won Kwiek nog geflatteerd, maar vandaag moesten de geelhemden het doen zonder de gebroeders Waals. Dit was terug te zien in het spel van de mannen uit Hoogezand, want de hele wedstrijd waren ze eigenlijk onmachtig.

Dreigende momenten
Gieterveen zette van meet af aan vol druk op de bezoekers. Dit leverde al snel een aantal dreigende momenten op, waarin nog niet gescoord werd. Dit leek de laatste weken een groot probleem te worden, want in de laatste drie wedstrijden werd alleen maar vanaf de penaltystip gescoord. Vandaag werd die ban gebroken. Het was Jerremy Weerts die hard en overtuigend binnenschoot na een steekpass van Bakker.

Vol op de pantoffel
Kort daarna werd de score verdubbeld. Achterin werd lang rond gespeeld, waarna Hospers zijn kans schoon zag om Weerts weg te sturen. Weerts omspeelde deze keer de keeper van ‘de Kanaries’ en scoorde daarna beheerst zijn tweede van de middag. De mooiste goal van de middag moest toen nog komen. Een corner van Post werd weggekopt door de verdedigers van Kwiek. Stefan van der Veen stond net buiten de zestien om vanaf hier de bal vol op de pantoffel te nemen en in de kruising te schieten.

Rustige middag
Niet veel later had de score nog verder opgevoerd kunnen worden, maar een goal van De Vries werd afgekeurd wegens buitenspel en een polletje zorgde voor een afzwaaier van Van der Veen in een één op één situatie met de keeper. Keeper Lugtenborg had tot dus toe een rustige middag: hij plukte welgeteld één corner uit de lucht.

Post mist penalty
In de tweede helft hadden de bezoekers de wind in de rug en hier probeerden de verdedigers van te profiteren. Met lange halen werden de kleine, sterke spitsen gezocht. Dit leidde in de eerste tien minuten tot een aantal dreigende momenten, maar Lugtenborg zag de ballen vooral voor de goal langs stuiteren. Na een kwartier spelen kreeg de thuisploeg een penalty. Weerts werd tijdens zijn actie onderuit gehaald en de scheidsrechter twijfelde geen moment. Post nam dit buitenkansje voor zijn rekening, maar schoot te zwak in. De rebound van De Vries werd geblokt, waardoor de bal net langs de verkeerde kant van de paal rolde.

Droge knal
Ook hierna waren er nog een aantal grote kansen, maar Weerts zag zijn streep op de paal getikt worden en de inzet van Jesse Nijhuis kon nog op de lijn worden geblokt. Spannend werd het echter nooit, want een kwartier voor tijd maakte wederom Weerts een einde aan alle onzekerheid. In de counter werd hij vrijgespeeld door De Vries, waarna hij met een droge knal zijn derde van de middag maakte.

Mooie stift
Kwiek kwam hierna nog terug door een mooie stift van Rick Munneke, waarbij keeper Lugtenborg aan de grond genageld stond. Hierna zat een slotoffensief er niet meer in, want het was eerder de thuisploeg die de score nog kon vergroten dan de bezoekers die aansluiting zouden vinden.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Wedde start met nederlaag tegen BNC

Wedde verloor de eerste competitiewedstrijd met ruime cijfers van BNC.

Ter Apel ’96 wint weer en nestelt zich aan kop

Na de verrassende overwinning van Ter Apel ’96 op buurman SC Stadskanaal was het ...

Westerwolde delft onderspit tegen tien van Zuidlaarderveen

Dat het vaak moeilijker voetballen is tegen een team dat nog tien spelers in ...