Net als in de eerste ontmoeting met Amicitia VMC deed SJS in de beginfase van de wedstrijd goede zaken. Ondanks dat de ploeg de nodige personele problemen kende werd binnen een half uur een ruime voorsprong afgedwongen. Amicitia deed nog één keer iets terug, maar de Knoalster zege kwam geen moment in gevaar: 1-3.

Verdediger Rijkens
Vanwege uiteenlopende redenen waren Gerben Sieders, Alex Moorlag en Rick Steursma niet beschikbaar, wat trainer Piebes deed besluiten om Kay Rijkens in de defensie te posteren. Een gouden greep, want het duo Rijkens-Venema stond als een huis. Aan de andere kant van het veld werd SJS geholpen door hun trefzekere voorwaartsen: Ivanildo Eind bediende aanvalsleider Jan Springer, die feilloos raak kopte voor de 0-1.

Buit binnen
De middag van Springer werd nog beter toen ook zijn tweede kans om werd gezet in een goal. Een hattrick was de Knoalster clubtopscorer niet gegund: oog in oog met doelman Braams faalde hij twee keer. Toch kwam de derde treffer er wel. Na een half uur spelen verzilverde Faizel Slagveer een vrije trap, waarmee de buit zo goed als binnen was.

Probleemloos
De technische staf van de thuisploeg trad in de pauze hard op en wisselde drie spelers. Dit leverde amper resultaat op. Veelvuldig hanteerden de Stadjers de lange bal, waaruit amper kansen kwamen. Behalve de 1-3 leverde de tweede helft voor SJS geen problemen op. Zo werd de overwinning over de streep getrokken. Wanneer debutant Frank Pots zijn entree in de hoofdmacht van de blauwhemden had opgeluisterd met een treffer had de middag een passend einde gekregen, maar Pots miste zijn kans. Niemand in het SJS-kamp die er echt om zal malen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieterveen stuurt buurman puntloos naar huis

Op een prachtige lentedag in april heeft Gieterveen buurdorp Bareveld met lege handen naar ...

Gieten wint ruim van VAKO

Gieten won ook het tweede bekerduel met ruime cijfers, dit keer van VAKO.