Valthermond plaatst zich voor promotiewedstrijden

logo_valthermondMet nog een wedstrijd te gaan is Valthermond verzekerd van een toetje. Zelf wonnen de blauw witten met 4-2 van het bezoekende GVAV Rapiditas, daarmee zelf een concurrent wegspelend, en Peize morste punten tegen Amicitia VMC. De vierde stek kan de Monkers nu niet meer ontgaan, waardoor de mannen van Harris Huizingh mogen spelen voor promotie naar de 1e klasse. LSC 1890 is in de eerste ronde de opponent.

Timmer in vorm
Hoewel de 4-2 eindstand een redelijk eenvoudige overwinning doet vermoeden, was daar beslist geen sprake van. Voetbaltechnisch was Valthermond in de eerste helft de betere, maar de gasten waren in de tegenstoot minstens zo gevaarlijk. Zo gevaarlijk zelfs dat doelman Erwin Timmer uit kon groeien tot man van de wedstrijd. Met name op slag van rust hield de goalie zijn doel op miraculeuze wijze schoon op inzetten van Ingmar Liezenga en Rashid Conquet. Toen was er echter aan beide zijde al eens gescoord. Lars Baas zette de thuisploeg met een prachtige vrije trap op voorsprong, maar raakte ook handenbinder Liezenga in de eigen zestien. Scheidsrechter Pals toonde zich geen thuisfluiter en wees naar de stip. Liezenga zelf liet Timmer hier wel kansloos.

Maikel Platje was met drie assists belangrijk tegen GVAV Rapiditas...
Maikel Platje was als aangever erg belangrijk tegen GVAV Rapiditas (Foto: Kees Rustenhoven)

Aangever Platje
Ook na de pauze bleef het aanvankelijk een leuk open duel. Gydo Buurman kwam een teenlengte tekort om een voorzet van Theo Gennissen binnen te tikken en Boyd Kooi had geluk dat zijn kopbal naast het eigen doel hobbelde. Dat deed de laatste man even later beter aan de overzijde toen hij een corner onberispelijk achter Timmer kopte, daarmee de gasten op voorsprong brengend. Echter niet voor lang, want vanaf dat moment liet met name Maikel Platje zich gelden. Eerst bereikte de kleine middenvelder met een voorzet Jesper de Graaf die van dichtbij binnen kon schieten en in de slotfase van het duel zette hij Demy te Velde alleen voor doelman Remco Molenaar. Te Velde faalde niet en bracht Valthermond wederom aan de leiding. In blessuretijd stond Platje opnieuw aan de basis van een Valthermondse treffer. Opnieuw werd Te Velde gevonden, maar die stuitte nu wel op Molenaar. Clubtopscorer Buurman was er echter als de kippen bij om de rebound binnen te tikken.