Koen Hateboer wijst Nieuw Buinen de weg

Zonder aanvoerder Gerry Snip, maar met de van een blessure teruggekeerde Franck Middelkamp in de basisopstelling trad Nieuw Buinen aan tegen SVBO. In Barger-Oosterveld trokken de oranjehemden aan het langste eind: 1-4. Grote man bij Nieuw Buinen was aanvalsleider Koen Hateboer, die driekwart van de treffers voor zijn rekening nam. Met deze overwinning houdt Nieuw Buinen druk op koploper Achilles 1894. 

Niet voorkomen
De eerste kans van de wedstrijd was ook voor Hateboer, maar de defensie van de Barger-Oostervelders hield de spits van scoren af. Ook voor Robert Smit was er werk aan de winkel: het lukte de goalie van Nieuw Buinen echter niet om een doelpunt te voorkomen. Maarten Wielens was de man die de score opende: 1-0. Diezelfde Wielens was ook dichtbij de tweede geel-zwarte treffer, maar de lat voorkwam dit. Aan de andere kant van het veld kon Lennon Ebeltjes zich een aantal keren onderscheiden op inzetten van onder andere Koen Hateboer.

Hateboer-show
Na de thee gooide Nieuw Buinen er een schepje bovenop. Het vertaalde zich in veel balbezit en een SVBO dat moeite had om het tempo bij te benen. De Buunermonders drukten de thuisploeg verder terug en zagen Koen Hateboer met een schot van circa twintig meter de gelijke stand op het bord zetten. SVBO probeerde het via snelle uitvallen, waarmee het in de persoon van Davy Wessels bijna trefzeker was. In de resterende speeltijd liet Nieuw Buinen zien waar het voor gekomen was: Gert Lukens maakte de 1-2, waarna het tijd was voor de Koen Hateboer-show. De lange aanvaller maakte in de slotfase met twee goals zijn hattrick compleet en bezorgde Nieuw Buinen daarmee de drie punten.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SJS redt het niet tegen SGV

SJS heeft in eigen huis niet weten te winnen van het lager geklasseerde SGV. ...

Westerwolde blijft winnen

In een wedstrijd om des keizers baard behaalde Westerwolde zondagmiddag de kleinst mogelijke overwinning ...