HOC kansloos onderuit tegen EMMS

HOC heeft de spanning in de titelrace in de vierde klasse D niet terug kunnen brengen. Op eigen veld was het kansloos tegen aanstaand kampioen EMMS, dat met 0-4 zegevierde. Tegen de geoliede machine uit Slagharen kwam de ploeg uit Odoorn er geen moment aan te pas. HOC zal zich na de beroerde herstart na de winterstop moeten herpakken om nog aanspraak te kunnen maken op de nacompetitie.

Van de wijs
HOC hoopte met veel strijd en beleving de koploper pootje te kunnen lichten, maar die liet zich niet van de wijs brengen. Met uitstekende combinaties werd kans op kans gecreëerd en de 0-1 liet niet lang op zich wachten. Deze kwam voort uit een strafschop, nadat Rik Buiter EMMS-spits Jord Anbergen tegen de vlakte had gewerkt. Het buitenkansje werd feilloos benut door Erik Hein.

Kunst- en vliegwerk
Met veel kunst- en vliegwerk lukte het HOC om daarna overeind te blijven, want de bezoekers verzuimden om verder uit te lopen. De rappe aanvallers van EMMS bleken een ware plaag voor de defensie van HOC. Vooral de pas 18-jarige Glenn ter Wielen was een constant gevaar op de linksbuiten positie. Onder aanvoering van het sterke centrale duo Erik Kosse en Hein en aanvoerder Maurice Kosse werden de aanvallers continu in stelling gebracht.

Kansenregen
Het was dan ook wachten op de 0-2 en die leek er ook te komen nadat HOC-doelman Marnik Nieborg op klungelige wijze de bal verspeelde. Maurice Kosse leek er van te profiteren, maar op miraculeuze wijze haalde Gertjan Spijker met een kopbal de bal nog van de lijn. Voorafgaand aan dit hachelijke moment werden al een aantal fraaie kansen om zeep geholpen.

Eén wapenfeit
HOC werd dus nog in leven gehouden en wellicht bood dat enig perspectief voor de tweede helft. Niet was minder waar want na vijf minuten spelen stond de 0-2 al op het scorebord. Uit een prima aanval nam Ter Wielen de bal perfect mee en schoof hij de bal knap binnen. Met een geweldige afstandspegel was Sander Marissen even later zomaar dichtbij een aansluitingstreffer. De bal suisde echter net langs de verkeerde kan van de doelpaal. Het was veelzeggend dat dit tevens het gevaarlijkste wapenfeit was van de thuisploeg deze middag.

In het slot
Een alles of niets offensief kon EMMS ook niet in de problemen brengen, dat in de omschakeling continu gevaarlijk bleef. Een kwartier voor tijd werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid. Hein scoorde zijn tweede van de middag door een vrije trap binnen te schieten. Ook spits Anbergen pikte uiteindelijk nog zijn doelpuntje mee en bepaalde de eindstand op 0-4.

Nacompetitie
Wanneer EMMS nog wat scherper in de afronding was geweest deze middag had het zelfs een monsterscore kunnen neerzetten. De ploeg vertoonde alle eigenschappen van een kampioensploeg en zat van de voorste tot de achterste linie goed in elkaar. Vandaag was het een maatje te groot voor HOC, dat zijn vizier de komende weken zal moeten gaan richten op een plek die recht geeft op nacompetitie.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website