FC Ter Apel ’96 wint in eigen huis van hekkensluiter HODO

FC Ter Apel ’96 boekte weer eens een overwinning en zag de concurrentie punten verspelen.

FC Ter Apel ’96 heeft weer eens weten te winnen. De Ter Apelers wonnen thuis met 4-1 van hekkensluiter HODO en zagen ook nog eens de gehele top punten verspelen. Daardoor heeft Ter Apel weer uitzicht gekregen op de plaatsen die aan het einde van de rit nacompetitie opleveren.

De thuisploeg kreeg het deze middag zeker niet cadeau en in de beginfase had Ter Apel het bij vlagen knap lastig met de rode lantaarndrager. De eerste goede kansen waren dan ook voor de bezoekers, maar Ter Apel scoorde na een kwartier spelen de openingstreffer via Dennis Fecken. Lang stond die stand niet op het scorebord, want even later bracht Dave Padding beide ploegen weer op gelijke hoogte.

Vijf minuten voor rust kwam Ter Apel opnieuw op voorsprong, al hing er een buitenspelluchtje aan de goal. De treffer van Jasper Jalving werd echter goedgekeurd, waardoor de thuisploeg met een voorsprong de rust in ging. In de tweede helft breidde Ter Apel de voorsprong verder uit en daarmee leek de wedstrijd ook wel gespeeld. Voor de tweede keer scoorde Fecken, die raak schoot uit een hoekschop. De Ter Apelers hoefden daarna niet meer en HODO was niet meer bij machte om de wedstrijd nog spannend te maken. Ter Apel moest in de slotfase nog verder met tien man na twee keer geel voor Rick Krops. Het deerde niet, want de thuisploeg scoorde nogmaals via Dennis de Roo en won zo uiteindelijk met 4-1.