Tom Meijers wil omhoog met bolwerk Valthermond

Voor de tweede keer in even zoveel seizoenen staat Valthermond op de drempel van de eerste klasse. En de vooruitzichten op het slechten van deze drempel zijn zeer positief, want met nog zes wedstrijden voor de boeg hebben de blauw-witten samen met Raptim het laagste aantal verliespunten. Tom Meijers, na een ongelukkige seizoensstart onbetwiste basiskracht, onderkent de uitgangspositie van zijn ploeg: “Wij hebben op dit moment de beste papieren om kampioen te worden en wanneer we zondag van Rolder Boys winnen, dan ziet het er allemaal wel heel rooskleurig uit!”

Titelstrijd
Met tegenstander Rolder Boys is slechts één van de kanshebbers op de titel in de tweede klasse L genoemd. Een klasse waarin maar liefst vijf ploegen om de hoogste eer strijden. Naast Valthermond en Rolder Boys zijn dat Raptim, Germanicus en de huidige koploper, FC Assen. En in de aanloop naar de ‘super sunday’ van 9 april, wanneer FC Assen en Raptim én Germanicus en Rolder Boys elkaar treffen, zou Valthermond wel eens een voorschot op de titel kunnen nemen. Voorwaarde is dan wel dat er komende zondag van de zwart-witten wordt gewonnen. Meijers over deze situatie: “Mochten we onverhoopt verliezen, dan is er geen man overboord, maar dan zijn we wel afhankelijk van resultaten in andere wedstrijden. En uiteraard houden wij het liever in eigen hand.”

Tom Meijers, scorende verdediger… (foto’s: Bennie Schlimack)

Juiste stap
Volgens Meijers, bezig aan zijn eerste seizoen op ‘De Meent’, is Valthermond klaar voor de stap naar de eerste klasse: “We beschikken over een kwalitatief goede groep, waar ook nog eens veel rek in zit.” En dus lijkt Meijers zijn rentree te maken in de eerste klasse, het niveau waar de verdediger ook al uitkwam met Nieuw Buinen, zijn vorige club. Van zijn stap naar een club die een trede lager speelt, heeft de 23-jarige geen moment spijt gehad: “Ik wist wel wat ik kon verwachten qua club, supporters en sfeer en dat zit gewoon goed! En wanneer de resultaten dan ook nog eens goed zijn, dan kun je concluderen dat het de juiste stap is geweest.”

Ongelukkige start
Toch is het Meijers niet altijd voor de wind gegaan bij de blauw-witten, want in het eerste deel van het seizoen verzamelde hij de nodige kaarten: “In de voorbereiding ging alles voorspoedig, maar in de bekerwedstrijd tegen SVBO kreeg ik voor de eerste keer in mijn loopbaan een rode kaart.” Naar eigen zeggen probeerde Meijers met een bewuste ingreep een tegenaanval te onderbreken, maar beoordeelde de arbiter van dienst het voorval onjuist. Twee weken later was het opnieuw raak, toen Meijers zich liet provoceren en met een rode kaart van het veld ging: “Dat was wel mijn fout, hoewel de straf uiteindelijk wel heel erg zwaar uitviel!” Want de tuchtcommissie van de KNVB oordeelde dat een schorsing van zeven wedstrijden op zijn plaats was.

“De stap naar Valthermond was de juiste…”

Kaartenpakker
Valthermond ging in beroep, waardoor Meijers nog mee mocht spelen in de wedstrijd tegen ZNC: “Ongelofelijk maar waar, toen kreeg ik twee keer geel en dus opnieuw rood! Weer aan de zware kant, want de scheidsrechter bood na afloop van de wedstrijd nog zijn excuses aan. Heel aardig, maar daar koop je natuurlijk niks voor”, aldus de medewerker van PhoneHouse, die dus geen toegevoegde waarde voor zijn ploeg werd, maar een reputatie van kaartenpakker kreeg: “Dan zak je wel even door de grond hoor.”

Steunpilaar
Inmiddels is de schorsing uitgezeten en wint Valthermond aan de lopende band, met Tom Meijers in het hart van de defensie: “Dat is de plek waar ik het best tot mijn recht kom. Ik ben kopsterk en kan het opbrengen om een tegenstander een volledige wedstrijd te volgen en uit te schakelen. Daarnaast denk ik dat ik in de coaching ook de goede dingen doe.” De kwaliteiten van Meijers zorgen mede voor een stabiele defensie en dus lijkt Valthermond op weg naar de eerste klasse: “Ik ga ervan uit dat dit gaat lukken. We staan organisatorisch goed en geven dus weinig weg. We scoren ook nog eens makkelijk, dus dan zijn de zes overwinningen uit de laatste zeven wedstrijden logisch te verklaren.”

Bolwerk
Daarmee kan de hoofdmacht Valthermond een seizoensslot bezorgen om nooit te vergeten, want de ingrijpende renovatie van het sportcomplex zal ook dit seizoen nog worden afgerond: “Valthermond is echt een voetbalbolwerk. Dat zie je iedere zondag aan de talloze supporters die ons uit en thuis steunen en aan de ontelbare vrijwilligers die de club kent.” Vrijwilligers, die wekelijks een clubblad maken waarin ieder team aan bod komt, maar ook ieder vrij uur besteden aan de verbouwing van de kantine: “Deze mensen dragen de club. Fantastisch!

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Robin Gerlach: “Onbegrijpelijk dat Musselkanaal nog nacompetitie om handhaving moet spelen.”

Musselkanaal-speler Robin Gerlach heeft er vertrouwen in dat zijn ploeg zich gaat handhaven in ...

Erwin Aukes wil hogerop met ASVB

Het seizoen duurt nog minstens acht duels voor Nieuw Buinen, en met de tweede periode binnen ...

Marco Heeres is weer volledig beschikbaar voor Musselkanaal

Marco Heeres werd als 18-jarige kampioen in derde klasse met Musselkanaal, speelde in het Jeugdteam ...