Ferdie Ottens: “EEC – Buinen wordt een echte derby, maar zonder winnaar.”

Ferdie Ottens verwacht een echte ouderwetse derby tussen EEC en Buinen.

EEC kent tot nu toe een teleurstellend verloop van de eerste seizoenshelft. Toch werden er uit de laatste twee wedstrijden vier punten gehaald, waardoor de weg naar boven lijkt ingezet.

De resultaten van de afgelopen weken waren dan ook zeker welkom volgens Ferdie Ottens.
“We hebben dit seizoen nog niet veel goede resultaten geboekt, dus de overwinning op JVV was zeker welkom en nodig.”

Teleurstellend

De huidige elfde plek stemt dan ook zeker niet tot tevredenheid bij Ottens. “De 11e plek is zeker teleurstellend, zeker ook als ik naar ons spel kijk. Dan staan we te laag voor wat we kunnen, maar het gaat allemaal gewoon nog niet even soepel dit seizoen. Daarbij komt dat we ook niet altijd het geluk hebben wat de tegenstanders soms wel heeft, maar dat hoort erbij als het allemaal wat minder gaat.”

Toch kan de verdediger wel duidelijk aangeven waarom het allemaal wat minder draait. “We zijn in het begin van het seizoen een beetje teruggevallen in een oude valkuil van ons team met het veelvuldig hanteren van de lange bal. Dit terwijl we juist ook erg goed kunnen opbouwen, wat we de laatste weken wel weer goed hebben opgepakt. Je ziet dan dat het onderling ook een stuk lekkerder gaat.”

Opmaat naar meer

De resultaten van de afgelopen weken moeten een opmaat voor meer zijn denkt Ottens. “Het spelniveau gaat weer wat omhoog, wat goed in de opbouw te merken is. Daarnaast hebben we een spits nodig die goals maakt, gezien clubtopscorer Mark Wanders is uitgeschakeld tot de winterstop met een gebroken voet. Jeffrey Pot is een waardig vervanger, maar je ziet dat hij nog moet wennen aan het elftal.”

Ouderwetse derby

Aanstaande zondag wacht voor EEC de streekderby tegen Buinen. Ottens is niet perse van mening dat deze wedstrijd meer telt dan anderen, maar vindt de derby wel leuker om te spelen dan andere wedstrijden. “Een aantal vrienden spelen bij Buinen en bijna iedereen kent elkaar. Dat is zowel leuk voor de spelers als supporters. De rivaliteit op het veld is er altijd wel, deze wedstrijd is wat dat betreft wel wat meer speciaal dan anderen, dat zeker.”

Ottens rekent erop dat het dan ook een echte ouderwetse derby wordt, maar wel zonder winnaar. “Ik verwacht een EEC-Buinen met veel supporters, veel strijd, zware omstandigheden en veel goals. Ik hoop uiteraard dat wij winnen, maar ik denk dat het 2-2 wordt.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Jordie Teuben: “Ik kijk uit naar de derby tegen Valthermond”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...

Koen van Schaik wil revanche bij Valthermond

Eén van verrassingen, en mogelijk de grootste, was de uitverkiezing van Koen van Schaik ...

Ricardo van der Werf (SETA): “Mooi moment om een stap te maken”

Ricardo van der Werf speelde in de jeugd voor SETA, woonde en voetbalde ruim ...