Sellingen en HOC spelen doelpuntloos gelijk

De Kanaalstreek-derby tussen Sellingen en HOC was zondagmiddag een plezier om naar te kijken. Met de 1-5 nederlaag in Odoorn nog in het geheugen speelde Sellingen meer behouden en had HOC het betere van het spel. Ook de grootste kansen waren voor de ploeg van Jans Spiegelaar, echter werd er deze middag niet gescoord en zo konden beide ploegen weer een punt bijschrijven. Sellingen bleef hiermee voor de vijfde wedstrijd op rij ongeslagen en dit duel biedt ook weer perspectief voor HOC, dat de drie voorgaande wedstrijden verloor.

Behouden speelwijze
Sellingen-trainer Arend Scholtens koos vanmiddag voor een wat meer behouden speelwijze. HOC, dat nog steeds vierde staat, is normaal gesproken de betere ploeg en zou het vandaag lastig krijgen tegen de nummer negen in 4D. Het was dan ook geen verrassing dat de gasten de bovenliggende partij waren. Zij zetten Sellingen vast op eigen helft, maar verder dan de zestien meter liet de thuisploeg hen niet komen.

Teenlengte tekort
Het ontbrak HOC voor rust aan de goede eindpass om echt gevaarlijk te kunnen worden, wat ook mede de verdienste was van de Sellingers die vochten voor elke meter. De thuisploeg zelf kwam er maar sporadisch uit en zij wisten de verdediging van HOC dan ook niet te verontrusten. In deze verdediging had trainer Spiegelaar deze middag een plaatsje ingeruimd voor A-junior Robin Van der Laan, die goed speelde als linksback. Tot de rust werd er niet gescoord, hoewel Wiggers nog wel dichtbij de openingstreffer was maar een teenlengte tekort kwam.

Scherpe counters
In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, hoewel Sellingen door een tactische omzetting iets meer grip kreeg op de gasten. Zij deden nu ook meer van zich spreken met enkele scherpe counters, alleen miste hierbij de scherpte om HOC echt pijn te kunnen doen. De grootste kans van de wedstrijd was voor gelegenheidsspits Buiter van HOC, echter raakte hij de bal niet goed en keeper Marnick Klamer wist knap redding te brengen.

Bonuspunt Sellingen
Het gelijkspel werd door Sellingen met gejuich ontvangen. Het was een bonuspunt voor de mannen van Arend Scholtens, die na de wedstrijd er compleet doorheen zaten. Scholtens zelf genoot ervan: “Mijn spelers hebben alles gegeven. Fantastisch om te zien dat er weer team staat. We zijn hard op weg het verblijf in de vierde klasse te verlengen!” Trainer Spiegelaar van HOC had liever gewonnen, maar was desondanks tevreden: “Tot de zestien meter speelden we goed. Nu moeten we onszelf nog belonen door te scoren. We zijn in ieder geval op de weg terug!”