SV Mussel mist uitgelezen kans tegen DSZ ’16

SV Mussel blijft ook na de wedstrijd tegen concurrent DSZ ’16 één van de favorieten om zich (via een periodekampioenschap) te plaatsen voor de nacompetitie. Maar de uitgangspositie van de roodhemden voor de resterende wedstrijden had zoveel beter kunnen zijn, wanneer het de kansen had benut. Mede doordat routinier Wim Wubs faalde vanaf de strafschopstip bleef het op ‘De Slenk’ gelijk: 0-0.

Startblokken
Mussel kwam na het eerste fluitsignaal van arbiter Jagersma het beste uit de startblokken en werd voor het eerst gevaarlijk via Len Groenewold. In de eerste helft zat het venijn in de staart, want in het laatste kwartier konden er over en weer wat kansen genoteerd worden: Bas Boersma schoot namens DSZ en opnieuw Groenewold vond uit een corner het zijnet. DSZ ’16 dacht voor de thee ook nog recht te hebben op een strafschop, maar de actie van Joost Hammenga ten opzichte van Bas Boersma werd niet bestraft.

Ternauwernood
Ook in de tweede helft kwam Mussel wat beter voor de dag dan de opponent uit Zuidlaren. De vleugelaanvallers van de thuisploeg werden door René Brinks keer op keer aan het werk gezet, maar tot een echt goed vervolg kwamen de voorwaartsen niet. Eén keer leek Dennis Huitsing op weg naar een treffer, maar Allard van Weringh wist ternauwernood redding te brengen.

Schlemiel
Diezelfde Van Weringh leek een kwartier voor het einde van de wedstrijd de schlemiel van de middag te worden, toen een ongelukkige handsbal met een strafschop werd bestraft. Wim Wubs nam de rol van schlemiel echter over, door de strafschop te missen. In het restant probeerde Mussel uit alle macht toch de overwinning te pakken, maar inzetten van René Brinks en Lars Hemmes leverden niets op.