Valthermond boekt belangrijke overwinning op SC Stadspark

Valthermond boekte een ruime en belangrijke 5-1 overwinning op Stadspark.

Valthermond pakte in de thuiswedstrijd tegen Sc Stadspark drie uiterst belangrijke punten. De overwinning was op basis van de tweede helft verdiend , al viel de 5-1 eindstand wel wat hoog uit.

Matige eerste helft tussen Valthermond en Stadspark

Voor de pauze hield het allemaal niet over wat de 22 acteurs het publiek voorschotelden. Balverlies was schering en inslag, dus goede combinaties bleven uit. Beide goals die voor de 1-1 russtand zorgden kwamen dan ook uit de lucht vallen. Valthermond nam de leiding door Dion van der Laan die vol druk zette op doelman Erwin Miedema. Met succes, want de goalie schoot pardoes tegen de jagende Van der Laan op en moest lijdzaam toezien hoe de bal in het doel caramboleerde. Hierna verzuimde Jens Bulle om de thuisclub al vroeg op rozen te zetten. Miedema herstelde zijn fout door de vrij voor hem opduikende Bulle van het scoren af te houden.

De gelijkmaker van de Stadjers was een beauty. Michel Boonstra besloot van zo’n 35 meter uit te halen en als een granaat verdween het leer in de rechterbovenhoek.

Valthermond schakelt tandje bij

Na de pauze werd vooral het spel van de Mondkers beter en dat betaalde zich ook uit. Erik Jan Veerbeek ramde de rebound na een schot van opnieuw Dion van der Laan binnen en Van der Laan zelf zorgde met zijn tweede treffer voor de 3-1. Tom Meijers deed ook nog een duit in het zakje en door de 4-1 van dichtbij binnen te tikken en Jens Bulle zag zijn goede actie beloond worden door een eigen treffer van Stadspark.

Alle kans voor trainer Kenny Koning om Beau Fuhler en de 15-jarige Milan Bolk te laten debuteren, van welke gelegenheid Koning dan ook gebruik maakte.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Borger kan niet stunten tegen Nieuwleusen

Op het kunstgrasveld van Nieuwleusen heeft Borger niet voor een stuntje kunnen zorgen. De ...

Valthermond zakt tegen ASVB volledig door het ijs

Valthermond ging op eigen veld verrassend onderuit tegen ASVB en dat was voor de ...