Alteveer komt tekort tegen koploper Siddeburen

Alteveer heeft op bezoek bij lijstaanvoerder Siddeburen niet voor een stunt kunnen zorgen. Met name in de tweede helft kwamen de geel-zwarten er niet meer aan te pas en zo werd er met 3-0 verloren. Door deze nederlaag is de ploeg van Rik Udema nog niet uit de degradatiezorgen en dus staat er komende zondag veel op het spel in de derby tegen Pekelder Boys. 

Meems terug
De bezoekers moesten het deze middag stellen zonder aanvoerder Bryan Schenkel, Ramon Jansen, Marcel Mik en doelman Sander van Duuren. Daar tegenover stond wel de terugkeer van laatste man René Meems, echter kon ook hij de nederlaag niet voorkomen. 

Zeer attent
Alteveer werd van meet af aan onder druk gezet door de koploper. De ploeg kon hier aanvankelijk nog redelijk mee omgaan, totdat Sander Klinkhamer in de negende minuut in de fout ging. Hij speelde de bal tekort terug op doelman Burema en spits Bjorn Puister bleek zeer attent door de bal onder de keeper door te schuiven: 1-0. Ook na de openingstreffer was Siddeburen de bovenliggende partij, maar zij kwamen niet helemaal in hun spel, mede door het slecht bespeelbare veld. 

Doelpunt afgekeurd
Kansen kregen zij wel, onder andere via wederom Bjorn Puister. Hij kopte rakelings over het doel en even later kon Erik Wolfs ternauwernood een scherpe voorzet tot corner verwerken. Alteveer stelde hier weinig tegenover. Can Altunay kwam goed door over de rechterkant, alleen zijn voorzet kwam niet terecht bij de spitsen van Alteveer. De geel-zwarten wisten voor rust nog wel het net te vinden door Rudy Wortelboer, echter werd zijn doelpunt afgekeurd na een botsing tussen de keeper van Siddeburen en Sander Klinkhamer. 

Droge schuiver
Na de rust kwam Alteveer er totaal niet meer aan te pas. Siddeburen voerde de druk nog verder op en zij gingen nadrukkelijk op zoek naar de 2-0. Deze leek er ook te komen, echter kon Can Altunay een indraaiende corner nog net voor de doellijn weghalen. Het duurde tot de 71e minuut voordat Siddeburen de score uit kon breiden. Een schot werd in eerste instantie nog gekraakt, maar vervolgens was Toby Poort er als de kippen bij om met een droge schuiver de 2-0 te scoren. 

Twee keer Puister
In de slotfase kreeg Alteveer nog wel een goede mogelijkheid op de aansluitingstreffer. Rudy Wortelboer kopte echter een goede voorzet net naast. Een kleine tien minuten voor tijd bepaalde Siddeburen de eindstand op 3-0. De gasten konden een voorzet niet goed wegwerken en het was Bjorn Puister die met zijn tweede van de middag de eindstand op het bord zette. 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Alteveer en Pekelder Boys delen de punten na doelpuntenfestijn

Van mooi voetbal was geen moment sprake. Maar aan spektakel en doelpunten geen gebrek ...

Beloften Titan geflatteerd onderuit

Ook de beloften van Titan speelden gisteravond hun eerste wedstrijd in poule C van ...

FC Ter Apel ’96 wint in eigen huis van hekkensluiter HODO

FC Ter Apel '96 boekte weer eens een overwinning en zag de concurrentie punten ...