Ronald Bulthuis treedt toe tot ‘Club van Honderd’

Er zijn niet veel voetballers die erin slagen om honderd doelpunten te maken in de hoofdmacht van één club. Ofwel het lukt niet om überhaupt het aantal te halen, of de goals worden gemaakt voor verschillende clubs. Afgelopen weekend beleefde Ronald Bulthuis wel de mijlpaal om namens SV Borger toe te treden tot de ‘Club van Honderd’: “Ik ben best trots op deze prestatie! Leuk detail is wat mij betreft dat ik in ieder seizoen dat ik in het eerste elftal speelde, heb gescoord.”

Stationair scoren
Dat Bulthuis niet direct de ultieme goalgetter is, blijkt wel uit het feit dat hij veertien seizoenen nodig had om de mijlpaal te bereiken. In het seizoen 2010-2011 maakte de allrounder negentien treffers, maar dat bleek een unieke uitschieter: “Ik heb ook een paar seizoenen als laatste man gespeeld, dus dat doet de productie geen goed. Toch wist ik ook in die jaren mijn goaltjes mee te pikken.” Speciaal voor FC Kanaalstreek blikte Bulthuis terug op vier speciale goals.

De eerste
“Mijn eerste competitiegoal maakte ik op 15 november 2003 in Beilen. We speelden die middag tegen Fit Boys en ik kopte een bal uit een vrije trap achterwaarts binnen. Het leverde helaas geen punten op, want Fit Boys scoorde in blessuretijd nog de 3-2.”

De mooiste
“Over het algemeen zijn mijn goals niet van uitzonderlijke schoonheid. Het zijn vaak intikkers die ik maak omdat ik op de juiste plek sta. Dus ik kan er eigenlijk niet echt één benoemen.” Bulthuis geeft aan dat zijn intikkers binnen SV Borger een eigen bestaan zijn gaan leiden: “Wanneer er intikkers worden gescoord, dan noemen mijn ploeggenoten dat een ‘Bulthuisje'”

De belangrijkste
“Belangrijke goals heb ik wel regelmatig gemaakt. Vitesse ’63 was bijvoorbeeld een aantal keren het slachtoffer, want tegen hen heb ik meerdere keren in de blessuretijd de winnende gemaakt. Maar mijn ‘finest hour’ was tegen Hollandscheveld in 2011. In die wedstrijd stonden we vlak voor tijd met 0-2 achter, maar in een slotoffensief draaiden we de wedstrijd om. Ik was de maker van zowel de gelijkmaker als de 3-2. Ongelofelijk was dat!”

De honderdste
“Vorige week tegen Rouveen had ik hem al eigenlijk op de schoen en ook in de wedstrijd tegen ZZVV had ik hem al eerder kunnen maken. Gelukkig maakte ik hem alsnog en leverde dat nog een punt op.”

Ronald Bulthuis uitzinnig na zijn honderdste goal voor SV Borger… (foto: Andries Middelbos)

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Rik de Lange en Daniël Manning op oude nest

Ze zijn bezig aan het zesde gezamenlijke seizoen bij eersteklasser Hoogeveen: Rik de Lange ...

Rien Boels: “Mussel gaat niet terug naar de vijfde klasse.”

Rien Boels is optimistisch gestemd over het komende seizoen en verwacht dat Mussel beter ...