Westerwolde na rust verslagen door HSC

Eén helft kon Westerwolde meekomen tegen het hoger geklasseerde HSC. Sterker, halverwege stonden de Vlagtwedders met 0-1 voor, nadat aanvoerder Heidekamp een strafschop had benut. In het tweede bedrijf draaide de thuisploeg het duel echter relatief eenvoudig om. Westerwolde keerde puntloos huiswaarts: 3-1.

Fraaie reddingen
In de eerste helft bood het Vlagtwedder team behoorlijk tegenstand en wist het een aantal malen gevaarlijk voor het doel van de HSC-keeper op te duiken. Het leverde (nog) geen goals op. HSC liet ook van zich horen en dus moest keeper Hebers van Westerwolde meerdere malen handelend optreden. Een aantal fraaie reddingen maakten hem tot de man van de wedstrijd aan de kant van Westerwolde.

Strafschop Heidekamp
Halverwege de eerste helft kwamen de bezoekers toch op voorsprong. Een handsbal van een HSC-verdediger werd gezien door scheidsrechter Dijk, waarna Arjen Heidekamp vanaf elf meter mocht aanleggen. Op simpele wijze werd de keeper van HSC naar de verkeerde hoek gestuurd: 0-1. HSC ging in het restant van de eerste helft op zoek naar de gelijkmaker, maar vond opnieuw doelman Hebers op hun pad.

Terugkeer Roy de Jongh
Het ingezette offensief kreeg na de thee een vervolg en na tien minuten was het verzet van Westerwolde gebroken: Roel Vos prikte de gelijkmaker binnen, waarmee hij een einde maakte aan een ontstane klutssituatie. Westerwolde stelde daar niet veel tegenover en acht minuten na de gelijkmaker was het de uitblinkende aanvoerder Peter Kuipers van HSC die zijn ploeg verdiend op voorsprong zette. Met het inbrengen van spits Roy de Jongh wilde trainer Swarts zijn team meer aanvallende impulsen geven, maar deze vervanging gaf niet het gewenste resultaat.

Plaatsen gezakt
Sterker, HSC kwam door een strafschop zelfs op een 3-1 voorsprong. Het was Michiel Smit die met een schuiver Henk Hebers het nakijken gaf. Door deze nederlaag is Westerwolde weer een aantal plaatsen op de ranglijst gezakt. De komende tijd zullen concurrenten wel in actie komen tijdens inhaalwedstrijden, waardoor de roodhemden snel weten hoeveel punten er in de resterende vier wedstrijden nog gepakt moeten worden.