Arnoud Bentum en Nieuw Buinen op drempel van landelijk bekertoernooi

Eersteklasser Nieuw Buinen kan morgenavond al een kroon zetten op een succesvol verlopen seizoen: de oranjehemden worden normaal gesproken tweede achter Achilles 1894 en liggen daarmee op koers voor een plaats in de nacompetitie. Maar de reguliere competitie is niet waar het in het Paasweekend om draait op sportpark ‘De Buunerdrome’, waar zaterdagploeg Buitenpost op bezoek komt. Arnoud Bentum en de zijnen staan om 17:00 uur aan de aftrap voor een wedstrijd waarvan de inzet een plaats in de halve finale van het Noordelijke bekertoernooi is. 

Eredivisie
Hoewel, de bonus die een plaats in de halve finale oplevert is wellicht nog interessanter. Want mocht Nieuw Buinen afrekenen met Buitenpost, dan is plaatsing voor de eerste ronde van het ‘grote’ bekertoernooi een feit. Hebben de oranjehemden daarin geluk met de loting én stijgen ze boven zichzelf uit, dan zou op enig moment een Eredivisieclub naar het Zuiderdiep kunnen komen. Volgens aanvaller Arnoud Bentum is het allemaal nog iet zo ver: “Ik ga nog niet uitspreken tegen welke club ik dan graag zou spelen. Laten we eerst de volgende ronde maar halen!”

Serieuze tegenstander
En dat zal een stevige opgave worden, want Buitenpost is een ambitieuze club: “Ik weet vrij weinig van de club. Ze hebben afgelopen zaterdag wel van koploper HZVV gewonnen, waardoor ze nu vierde staan. We moeten ze dus absoluut serieus nemen als tegenstander.” Nadere beschouwing leert dat de Friezen vooral rekenen op de goals van Rik Weening en Joran Olijve, die respectievelijk 15 en 17 goals maakten in de officiële wedstrijden in het huidige seizoen.

Arnoud Bentum in actie tegen VKW… (foto: Gert Meulman)

Hecht team
Voor Nieuw Buinen geldt overigens eenzelfde mate van afhankelijkheid, want met 43 treffers is het trio Koen Hateboer, Gert Lukens en Arnoud Bentum van onschatbare waarde. Iets was laatstgenoemde overigens snel afzwakt: “Voetbal is nog altijd een teamsport hoor! We hebben een hecht team en bijvoorbeeld de inbreng van onze verdediging, onder leiding van Gerry Snip, is minimaal zo groot. Dat zij zo goed presteren maakt het voor ons in de voorste linie alleen maar makkelijker.” Overigens haast Bentum zich ook nog door te stellen dat hij nog niet volledig tevreden is over zijn eigen productie: “Vooral in de afronding moet het beter, want ik mis nog te veel kansen.”

Speciaal duel
Of de klik tussen het supertrio in het bekerduel met Buitenpost er weer is, met Bentum als eindstation, durft de 23-jarige niet te zeggen: “Gert, Koen en ik vinden elkaar vrij makkelijk inderdaad. Dat is lastig te verklaren, maar Gert is natuurlijk wel een geweldige architect. Dat helpt.” De oud-speler van Veendam 1894 kijkt vooral uit naar de wedstrijd: “We proberen de wedstrijd te benaderen als iedere andere wedstrijd, maar we weten donders goed dat we niet heel vaak de kans krijgen om te spelen voor een plaats in de landelijke beker. Speciaal is het dus absoluut!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Mylan Beijering: “Borger gaat zaterdag de beslissende tik uitdelen aan MSC.”

Zaterdag staat de topper tussen MSC en Borger op het programma, Borger-speler Mylan Beijering ...