Gieterveen zet reuzenstap richting handhaving

Gieterveen zit in een fase van de competitie waar het niet wil en hoort te zitten. Na een goede seizoensstart strijdt het nu ineens om de plekken om nacompetitie tot degradatie te voorkomen. Tegen FVV werd bewezen dat Gieterveen een ploeg heeft die in de vierde klasse kan spelen, maar ook dat er iedere week strijd en beleving nodig is om te kunnen winnen. Vandaag waren deze ingrediënten aanwezig en wist het daardoor een ploeg met meer individuele klasse te verslaan.

Kracht is valkuil
Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk waar de kracht van de bezoekers lag: de individuele klasse. Met een aantal erg vaardige spelers kunnen ze het iedere tegenstander in de vierde, maar ook waarschijnlijk in de derde klasse, lastig maken. Echter, door een gebrek aan mentaliteit en teamspirit kunnen ze het ook tegen iedere tegenstander lastig krijgen en dit tegen Gieterveen hun valkuil.

Geen goals
Gieterveen was zich er van bewust dat de punten broodnodig waren en legde haar tegenstander het vuur aan de schenen. Hierdoor was het voor het publiek een leuke, open wedstrijd met kansen over een weer. Zo was het in de beginfase Wilte Nijhuis, die op een voorzet van Stefan van der Veen net over de deklat kopte en schoot De Vries tegen de uitkomende keeper op. Aan de andere kant waren het vooral schoten van Hedzic en Maros die tot gevaar leidden, maar gescoord werd er nog niet. 

Verschalken
Na iets meer dan twintig minuten waren het de bezoekers die de score openden. Een knappe actie langs de achterlijn werd terug gelegd op Pietens. Met een geplaatst schot in de bovenhoek wist hij zijn veertiende goal van het seizoen te maken. Gieterveen rechtte hierna direct de rug en ging op jacht naar de gelijkmaker. Wilte Nijhuis werd regelmatig langs de zijlijn gestuurd en op één moment kwam zijn voorzet via een verdediger voor de voeten van zijn jongere broertje Jesse. Met een droge knal wist de jongste telg van de Nijhuis-familie de keeper te verschalken en de stand hiermee al snel gelijk te trekken.

Voorsprong
Tien minuten later kwam Gieterveen zelfs op voorsprong: Weerts schoot een strakke vrije bal tegen de netten, waar de keeper van de thuisploeg er niet goed uit zag. Met deze voorsprong leek Gieterveen wat vrijer te voetballen en kreeg het menig kans op deze voorsprong te vergroten, maar het waren zowel de Vries als Wilte Nijhuis die het vrij voor de keeper niet gegeven was om de wedstrijd voor rust al in het slot te gooien.

Beheerste De Vries
De tweede helft verliep geweldig voor de thuisploeg. Het was al binnen tien minuten dat De Vries een mooie lange bal van Drent beheerst langs de keeper tikte. FVV leek het in eerste instantie hiermee al wel te geloven en wou zonder verdere problemen de wedstrijd afsluiten. Toch kreeg het nog één grote kans om langszij te komen, maar de invaller van de bezoekers schoof de bal vlak voor de paal langs. 

Grote voorsprong
Na een uur spelen kwam ook grote broer Nijhuis op het scoreformulier. Een verre inworp van Caspers kwam in de voeten van de flankspeler terecht en met een knappe draaibeweging wist hij zichzelf vrij te spelen. Met een bekeken schuiver bracht hij de thuisploeg op een nóg grotere voorsprong. Hierna was de wedstrijd eigenlijk gespeeld, al had de score aan beide kanten nog hoger kunnen uitpakken. Vooral de thuisploeg heeft moeite om een overtal situatie goed uit te spelen, waar het bij de bezoekers meer aan de afwerking ligt.

Stap gezet
Scheidsrechter Koning vond het nog nodig om aan beide kanten een strafschop te geven, die zowel Pietens al Van der Veen feilloos binnen schoten. Het slotakkoord was nog voor Van Kalsbeek, die (vanuit buitenspel-positie) Lugtenborg wist te verschalken. Een uitslag waar iedereen zich in kon vinden en Gieterveen een enorme stap heeft gezet richting handhaving in de vierde klasse.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Onstwedder Boys blijft op remise steken

Onstwedder Boys is er niet in geslaagd om de competitiewedstrijd tegen De Fivel winnend ...

Borger verspeelt periodetitel tegen Elim

S.V. Borger heeft zichzelf afgelopen weekend een slechte dienst bewezen. Bij winst op Elim ...