Westerwolde overduidelijk de beste in spel van kat en muis

Westerwolde heeft op kinderlijk eenvoudige wijze afgerekend met Zuidlaarderveen. Op het eigen sportpark werden de dubbele cijfers ruimschoots gehaald: 12-1 was de eindstand. Zuidlaarderveen kent een dramatisch seizoen, waarin het stijf onderaan staat. In Vlagtwedde trad men wel aan met elf spelers, maar zonder reserves. Een blessuregeval in de beginfase was de opmaat voor een heuse inmaakpartij.

Comfortabel
Met tien spelers werd het voor Zuidlaarderveen geen al te fijne middag tegen het gretig spelend Westerwolde. De mannen van trainer Loek Swarts roken al vrij snel de kans deze middag het negatieve doelsaldo van één doelpunt te veranderen in een positieve score. De voorwaartsen van het Vlagtwedder team lieten er dan ook geen gras over groeien en na zeventien minuten stond men al op een comfortabele voorsprong van 3-0. Doelpuntenmakers waren achtereenvolgens Kevin van der Laan, Merijn te Velde en opnieuw Kevin van der Laan.

Kwartet Van der Laan
Halverwege de eerste helft wist Gideon Reitsma via een snelle uitbraak namens Zuidlaarderveen het net achter keeper Alex Otto te vinden. Even leek het erop dat de spanning in de wedstrijd terug zou keren, maar Kevin van der Laan ontnam Zuidlaarderveen deze illusie door in de dertigste en veertigste minuut opnieuw te scoren. Jammer genoeg geen zuivere hattrick voor de hard werkende middenvelder, die deze middag als linksbuiten was gestart. Het doelpunt van Zuidlaarderveen onderbrak immers zijn reeks van drie achter elkaar gescoorde doelpunten in één helft. Met een 5-1 stand zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Quintet Hekman
Een zuivere hattrick scoren lukte invaller Jeremy Hekman in de tweede helft wel. Tussen de zestigste en tachtigste minuut wist Hekman de keeper van Zuidlaarderveen zelfs vier keer achter elkaar te passeren, zonder dat daar een andere treffer tussendoor kwam. Voorafgaand had Hekman ook al doel getroffen. De 7-1 werd vervolgens door Martin Boer gemaakt. Diezelfde Boer tekende ook voor het slotakkoord. In de slotfase wist hij het twaalfde doelpunt voor Westerwolde te scoren.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Borger heeft geen kind aan Nieuw-Balinge

Borger kende een gemakkelijke middag en won eenvoudig van Nieuw-Balinge.

Gieterveen verrast MOVV in eigen huis

Op een lastig bespeelbaar veld in Midwolda heeft Gieterveen een dure overwinning behaald op ...