Piepjong Stadskanaal houdt schade beperkt

SC Stadskanaal heeft in de oefenwedstrijd tegen eersteklasser WVV een prima indruk achtergelaten. Trainer Rick Slor had niet al zijn gewenste basiskrachten beschikbaar en deed om die reden een beroep op een aantal youngsters. Een 0-1 nederlaag kon niet voorkomen worden, maar verder keken de Knoalsters tevreden terug.

Mogelijkheden

In het eerste kwart van de wedstrijd kregen de blauwhemden een aantal goede mogelijkheden. Sten Vos en Jeffrey Bakker vonden de goalie van WVV op hun weg. De Winschoters deden op hun beurt van zich spreken door de Knoalster deklat te raken.

Ongelukkige Lohuis

Verder kwam de thuisploeg amper in de problemen: het centrale verdedigingsduo Oosting-Lohuis bleek solide en doelman Geerlings was niet op fouten te betrappen. Toch moest Geerlings wel één keer vissen: een voorzet van de zijkant werd door Ron Lohuis op ongelukkige manier tot (eigen) doelpunt gepromoveerd. Tristan Rotman had op dat moment al gescoord, maar vanwege buitenspel werd deze goal geannuleerd.

Gemiddelde leeftijd

In de tweede helft ging de gemiddelde leeftijd bij Stadskanaal nog verder naar beneden, nadat Slor een aantal wissels doorvoerde. Het overwicht van WVV werd in deze fase groter, maar vond in doelman Geerlings een niet te nemen horde. In de slotfase had Robbert Pals de gelijkmaker op de schoen, maar de prima aanval werd niet besloten met een treffer.

Beker

Zondag mag Stadskanaal in het bekertoernooi aantreden tegen Hoogezand. Hierbij volstaat een remise om de volgende ronde te bereiken.

Tags:

  • Toon reacties (0)

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

SETA weet weer wat winnen is

SETA mocht afgelopen zaterdag aantreden tegen het uitstekend presterende Damacota. Een wedstrijd waar SETA ...

Onmachtig Alteveer verliest derby

Alteveer verloor vanmiddag in een echte derby-day van Pekelder Boys. Derby-day, want zowel het ...

SPW op overtuigende wijze langs Alteveer

SPW heeft haar rentree in de vierde klasse opgeluisterd met een 4-1 overwinning op ...