HOC aan kop na winst op Schoonebeek

HOC gaat aan kop in de vierde klasse D. In eigen huis werd, met enige moeite, Schoonebeek verslagen. Waar een gelijkspel terecht geweest was, bezorgde Gertjan Spijker zijn ploeg de overwinning in de slotfase: 2-1. 

Foto: archief FC Kanaalstreek

Stuk lastiger

Het was duidelijk dat HOC het deze middag een stuk lastiger zou krijgen, ten opzichte van vorige week toen er met 0-5 werd gewonnen van Zwartemeerse Boys. De eerste tien minuten waren nog voor de thuisploeg, maar daarna nam Schoonebeek het initiatief over. De goed voetballende ploeg, met enkele fysiek sterke spelers, kreeg dan ook de eerste goede kans van de middag.

Kalme Siekman

Het spel golfde op en neer en waar Schoonebeek het meest recht had op een voorsprong, was het Jelle Siekman die de score opende. Na een mooie steekpass van Richard Wiggers bleef Siekman uiterst kalm: 1-0. Even hiervoor had diezelfde Siekman ook al kunnen scoren, echter ontbrak het hem toen aan kracht.

Weinig kansen

Na de rust had Schoonebeek niet meer het initiatief wat men in de eerste helft wel had en HOC kwam iets meer aan voetballen toe. Zo werd het voor de neutrale toeschouwer ook leuker om naar te kijken. Het duel werd voornamelijk op het middenveld uitgevochten, waardoor beide ploegen weinig kansen kregen.

Afgeslagen bal

Er was dan ook een fout aan de kant van HOC voor nodig waardoor de gasten op gelijke hoogte konden komen. Een lange bal van de keeper werd verkeerd beoordeeld waarna Niek Huser kon scoren: 1-1. En hoewel de thuisploeg er geen aanspraak op maakte, viel de winnende goal alsnog. Het was Gertjan Spijker die een afgeslagen bal op fraaie wijze binnen schoot en heel HOC liet juichen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Alteveer blijft steken op gelijkspel tegen THOS

Een gelijkspel voor Alteveer, dat daarmee kostbare punten verspeelde.

Half dozijn goals én winst voor Nieveen

Op 11 november 2012 maakte Gasselternijveen voor het laatst zes treffers in één wedstrijd. Na ...

Onstwedder Boys wint eenvoudig van tiental Tiendeveen

Onstwedder Boys kende weinig moeite met Tiendeveen en speelde lange tijd tegen tien man. ...