Borger bindt ook Tiendeveen aan de zegekar

Borger kan spreken van een uitstekende seizoenstart: negen punten uit drie duels en een doelsaldo van vijftien. Het is voorlopig dan ook alleen koploper in de vierde klasse E. Ook Tiendeveen was niet in staat om de dadendrang van Borger te stoppen, dat relatief eenvoudig met 3-0 wist te winnen.

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Foto’s: Andries Middelbos

Afmaker Kenter

Op deze druilerige zaterdag was de start van de thuisploeg niet al te best en hadden de bezoekers zomaar op voorsprong kunnen komen. Doelman Edwin Haandrikman bracht echter uitstekend redding en behoedde zijn elftal voor een vroege achterstand. Daar waar Borger de eerste minuten er niet veel van bakte daar stond het plotseling na zeven minuten spelen wel op een 1-0 voorsprong. Luuk Kenter profiteerde van de enorme ruimte, was zijn tegenstanders te snel af en schoof rustig binnen.

Falende Kenter

Tiendeveen voetbalde bij vlagen best aardig en creëerde net als Borger een aantal goede kansen. Die pogingen werden echter onschadelijk gemaakt door doelman Haandrikman, die een puike partij keepte en er steeds stond op de momenten dat het moest. Borger had daarentegen ook vrij snel nog een keer kunnen scoren toen Kenter opnieuw op de goalie van Tiendeveen af kon. Deze keer faalde de rappe spits echter en werd zijn poging in de kiem gesmoord.

Aangever Kenter

Kenter, die een plaaggeest bleek voor de trage defensie van Tiendeveen, stond ook aan de basis van de 2-0. Na een goede individuele actie legde hij de bal op een presenteerblaadje voor collega Albert Stevens, die de bal van dichtbij kon binnen tikken.

Attente Haandrikman

Na rust zakte het spelpeil enigszins en was het Tiendeveen dat het wel probeerde, maar niet echter bij machte was om het Borger moeilijk te maken. Kreeg het al een kansje, dan was doelman Haandrikman wel paraat. De thuisploeg werd zelf ook steeds slordiger in balbezit en had creëerde zelf ook weinig kansen. Het kreeg zeker de ruimte voor een aantal counters, maar speelde dit bijzonder slecht uit.

Definitief gespeeld

De voorsprong werd in de tweede helft wel verder uitgebreid en opnieuw was Kenter verantwoordelijk. De spits ontfermde zich over een vrije trap en schoot deze hard richting het doel waarbij de bal recht op de goalie van Tiendeveen afging. Deze probeerde de bal met de voeten te stoppen, maar liet op knullige wijze de bal door zijn benen gaan. Met de 3-0 op het scorebord was de wedstrijd definitief gespeeld.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Puntje voor SJS, ondanks droomstart

SJS heeft weer een punt aan het totaal kunnen toevoegen. Hoewel de ploeg van ...

Titan boekt degelijke overwinning op Zwartemeerse Boys

Titan won van Zwartemeerse Boys en pakte zo de koppositie weer terug in de ...