SETA heeft wat goed te maken tegen Mussel

Het is nog geen Stadskanaal tegen Musselkanaal, maar de derby tussen SETA en Mussel leeft wel degelijk in de Kanaalstreek. Beide ploegen beleefden een moeizame start van het seizoen en hebben baat bij een overwinning. Daarnaast zullen de Musselkanaalsters van SETA zich willen revancheren voor de twee derby-nederlagen van vorig seizoen, terwijl Mussel de komende jaargang alsnog wil promoveren. Genoeg ingrediënten dus voor een mooie kraker op de zaterdag!

SV Mussel ging er vorig seizoen twee keer met de winst vandoor tegen SETA (foto: archief)

Ruime nederlagen

Twee spelers waarvan we het één en ander mogen verwachten morgenmiddag, zijn Dylan de Wit (SETA) en Arjan Raveling (Mussel). Beide spelers wisten het net namelijk al te vinden, iets wat de tegenstanders ook aardig lukte. Zo verloor SETA met 5-0 van Damacota en Mussel met 6-2 van Nieuw-Balinge. Onnodig, zegt De Wit: “Tijdens de twee verloren wedstrijden waren wij het eerste half uur beter en kregen we de beste kansen. Echter scoorden we niet en de tegenstander wel.”

Geheel nieuw team

De 20-jarige De Wit is niet bang dat zijn ploeg weer in de onderste regionen van de vijfde klasse E mee gaat doen. Een plaats in de top vijf is zijn prognose: “Bij SETA is een hoop veranderd. We hebben bijna een geheel nieuw team. En drie punten uit drie wedstrijden is te weinig, aangezien we wel een redelijk elftal hebben.” De in Stadskanaal woonachtige speler wil een belangrijke speler worden, die het spel verdeeld. Andere interessante spelers bij SETA zijn Dani Kruize en Abbas Torfi zegt De Wit: “Dani valt op door zijn goede spel en Abbas is gevaarlijk met zijn snelheid, maar mist nog wat scherpte in de afronding.”

Flink balen

Arjan Raveling wist als nummer tien al twee keer te scoren voor SV Mussel. Zijn aandeel leverde tot nu toe één punt op uit twee wedstrijden. Terecht, vindt de 23-jarige spelmaker: “Nieuw-Balinge heeft zich aardig versterkt en was gewoon beter. Maar we hebben het ze ook niet moeilijk gemaakt, wat te wijten is aan onze instelling.” Tegen WVV speelde Mussel wel met volle overtuiging, maar zat het niet mee: “In de slotminuut kregen we nog een penalty tegen, dat was flink balen.”

Promotie

Hoewel Mussel dus al vijf punten verloor, vindt Raveling dat de roodhemden voor promotie naar de vierde klasse moeten gaan. Iets dat vorig seizoen net niet lukte. De nieuwe trainer Jan Veenhof zal daarin een belangrijke rol spelen, maar het zal voornamelijk aan de spelers zelf liggen, zegt de Musselker: “Ik heb een prima indruk van de trainer. De trainingsopkomst is goed, dat scheelt ook. Het zal aan ons zelf liggen of we gaan promoveren. De trainingen zijn goed, maar wij moeten het op het veld laten zien.”

Extra gas

Een mooi moment om het te laten zien is natuurlijk tijdens de derby tegen buurman SETA. “Dat zijn leuke wedstrijden” zegt Raveling. “Zij geven altijd extra gas tegen ons, dus we krijgen het niet cadeau. Toch denk ik dat we met strijd en goed voetbal met drie punten van het veld zullen lopen.” Dylan de Wit kijkt al weken uit naar de wedstrijd van morgen. SETA heeft nog wat goed te maken, vindt hij: “Vorig seizoen was Mussel gewoon te sterk voor ons, maar dit seizoen is dat anders. Wij hebben een jong en fit team en we hoeven en gaan niet van Mussel verliezen!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Bart Heikens: “Alteveer heeft de beste mentaliteit”

De ambitie om eerste keeper te worden leidde Bart Heikens afgelopen zomer naar Alteveer. ...

Roy Hooiveld wil precies op tijd fit zijn

Nadat Ter Apel ’96 vorig seizoen via de nacompetitie promoveerde naar de derde klasse, ...

Anne Sybesma: “Alleen als collectief is SJS sterk”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...