Nieuw Buinen heeft zich iets steviger tussen de topploegen uit de eerste klasse F geplaatst. Na een boeiend duel vertrokken de oranjehemden met drie punten in de kofferbak huiswaarts vanuit Assen. In de provinciale hoofdstad werd met het kleinst mogelijke verschil afgerekend met FC Assen: 0-1.

Opnieuw Hateboer

De ploeg van Herman Scherpen combineerde in Assen het leveren van veel arbeid aan voetbal-technisch vermogen. Gesteund door een vroege voorsprong via wie anders dan Koen Hateboer ging Nieuw Buinen op zoek naar meer treffers. Roy Hooiveld, Marcel Meijer en Thijs Hateboer hadden het vizier echter niet op scherp.

Rustige middag

Brian de Jonge beleefde aan de andere kant van het veld een rustige middag. FC Assen wist nagenoeg geen kansen te creëren en wanneer het op het uitvechten van persoonlijke duels aankwam,trokken de geel-zwarten vaak aan het kortste eind.

Aanvallende steken

Na de thee kwam de thuisploeg iets beter voor de dag, maar nog steeds hoefde Nieuw Buinen zich geen zorgen te maken. In verdedigend opzicht. Want in aanvallend opzicht lieten de Buunermonders de nodige steken vallen, waardoor het tot in de slotfase spannend bleef. Uiteindelijk werd de overwinning over de streep getrokken: Nieuw Buinen staat één punt achter koplopers Alcides en Hoogeveen. Komende zondag komt laatstgenoemde naar de Buunerdrome.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Westerwolde heeft de eerste driepunter binnen

In een aantrekkelijke wedstrijd tegen Nieuw Roden behaalde Westerwolde de eerste overwinning van dit ...

Sellingen ook onderuit tegen Erica

Sellingen leed opnieuw een nederlaag en is nog op zoek naar de eerste punten.

Valthermond gelukkigste in Mondenderby

Twee keer eerder stond het duel waar zolang naar was uitgekeken al op het ...